Astanga kurssi Anne Nuotion ohjauksessa
4.-7.10.2018

Sanmaya saa vierailevaksi Astangajoogaohjaajaksi huippuopettajan Anne Nuotion! Kurssi pidetään 4.-7.10.2018 alkeis- ja jatkoryhmille joogakoulumme tiloissa Vapaudentie 28, Seinäjoki.

Alkeisryhmä

Alkeisryhmä lähtee liikkeelle perusasioista ja sopii siten kenelle vain, joka haluaa aloittaa joogaharjoittelun. Tämä ryhmä sopii myös niille, joille harjoitus on tuttu, jos haluaa paneutua perusasioihin rauhassa. Kurssin ensimmäinen päivä lähtee liikkeelle rentoutuksella. Sen jälkeen on opetusosuus, joka pitää sisällään tietoa joogasta ja joogaharjoittelusta. Ensimmäisessä harjoituksessa syvennytään hengitykseen ja elinvoiman tuntemiseen kehossa. Harjoitellaan mielen, hengityksen, energian ja kehon liikkeiden yhdistämistä.

Seuraavina päivinä opetellaan fyysistä āsanaharjoitusta edelleen hengitystä kuunnellen ja omaa tekemistä hengitykseen sopeuttaen. Kurssin työpajaosuudessa tutkitaan kehon tukipisteitä ja katsotaan, mitä rakennusaineita Patañjalin joogafilosofia voi tuoda omaan elämään.

  • 4.-5.10 (To ja pe) 19.00-20.30
  • 6.-7.10 (La ja su) 11.30-13.30

Jatkoryhmä

Kurssin jatkoryhmä sopii niille, joille Ashtangajoogan seisomasarja on tuttu. Kurssilla harjoitukset ovat pääasiassa ohjattuja. Sunnuntain harjoitus on itsenäisesti tehtävä eli Mysore-harjoitus, jos kurssilaisten osaaminen sen sallii. Asanaharjoittelun lisäksi kurssilla on erillinen työpaja-osuus, jossa käydään läpi olennaisia kehon tukipisteitä turvallisen ja vahvistavan āsanaharjoittelun takaamiseksi. Tähän keholliseen ymmärrykseen lisätään vielä mausteita Patañjalin joogafilosofiasta, jotta āsanaharjoittelu asettuu myös henkiseen kontekstiin.

Jos olet epävarma tasostasi, voit pohtia Annen kanssa, kumpi ryhmä olisi sopivampi: anne@annenuotio.com

  • 4.-5.10 (To ja pe) 17.00-19.00
  • 6.-7.10 (La ja su) 8.30-10.45

Molemmille ryhmille yhteinen opetus la ja su 10.45-11.30 sisältää āsanaharjoitteluun liittyviäasioita ja joogafilosofian perusteita.

Hinnat ja ilmoittautuminen


Hinta 150€ (opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset 120€)
Ilmoittautuminen 15.9.2018 mennessä: joogakoulusanmaya@gmail.com

Anne Nuotio on Suomesta kotoisin oleva, nyt Ranskassa asuva ohjaaja. Hän on harjoitellut Ashtangajoogaa vuodesta 1995 lähtien sekä itsenäisesti että perinteen mukaisessa ohjauksessa Mysoressa, Intiassa. Hän on ohjannut erilaisia ryhmiä ympäri maailmaa, pitänyt satoja kursseja, kymmeniä retriittejä ja ohjaa oppilaitaan läsnäolevasti, tarkasti ja lempeästi korostaen kehon kuuntelua. Hän korostaa harjoittelussa asanaharjoittelun ohella elämänhallintaa ja joogafilosofiaa. Ihmisyyden tutkiminen ja ilo elämästä yleensä kiteytyy Anneen. Annen kahdenkymmenen vuoden opetustyö on tiivistynyt kahdeksi kirjaksi, Opetusta hyvässä Yamassa – joogaopettajan opas sekä Niamat ojennukseen - Opas henkiseen asanaharjoitteluun. Annen ajatuksia voit lukea hänen blogistaan. Voit myös tutustua Anneen tämän videon avulla. Annen sivut löytyvät osoitteesta www.annenuotio.com.