Vinyasa Flow

MAANANTAISIN klo 17:15-18:30 (6.2.-6.3.23)

Intensiivinen ja fyysinen tunti. Tämä sopii parhaiten jo jonkin aikaa joogaa harrastaneelle sekä Sinulle, jolla on joogan alkeet hyvin hallussa. Tunti koostuu tarkoin suunnitelluista asanasarjoista, joita toistetaan monta kertaa peräkkäin ja sitten siirrytään uuteen sarjaan. Sarjoissa liike jatkuu kokoajan asanasta toiseen. Harjoituksessa käydään koko keho läpi.  Hengitys ja liike muodostavat virtaavan kokonaisuuden, joka kehittää tasapainoa, voimaa, hengitystä, kehon koordinaatiokykyä ja saa ajatukset painumaan takaa-alalle.

Jos kaipaat harjoitukseltasi fyysisyyttä ja jotain uutta, niin tämä on Sinun tuntisi.

5 kerran kurssi 60€, maksu onnistuu myös liikuntaetuuksilla. 

Kysy myös paikkoja kertamaksulla 15€ suoraan Ritalta, puh. 0400879596

 
 

JOOGA JA VAGUSHERMO 2

TIISTAISIN klo 17-18 (7.3.-4.4.)

 

Tällä viiden kerran kurssilla tutustutaan vagushermoon ja tehdään harjoitteita, jotka tasapainottavat ja aktivoivat vagushermoa. Joogaliikkeet ovat yksinkertaisia ja helppoja. Harjoitus soveltuu lähes kaikille asiasta kiinnostuneille. Jokainen tunti päättyy rentoutumishetkeen.

 
Opettajana Mia Ulvila (Kundaliinijoogaopettaja, SJL-jooganopettaja)
 
ILMOITTAUTUMINEN ON SITOVA. Ilmoittautumalla sitoudut maksamaan kurssimaksun kokonaisuudessaan.
 
Kurssin hinta on 55€ (5 kertaa). Maksuna käyvät liikuntaedut.
 
 

AAMUJOOGA

KESKIVIIKKOISIN klo 9-9.45

Virkistävä aamujooga, hathajooga pohjaisia harjoituksia, jotka soveltuvat lähes kaikille. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Tunnille ei tarvitse välttämättä ilmoittautua etukäteen. Halutessaan voi varmistaa paikan ilmoittautumalla. Osallistuminen kertamaksulla 10€. Voit ilmoittautua myös tekstiviestillä numeroon 045-2763996 tai [email protected].

Opettajana Mia Ulvila (Kundaliinijoogaopettaja, SJL-jooganopettaja)
 
Maksuna käyvät liikuntaedut.
 

YIN JOOGAN ALKEET - PERUSKURSSI

KESKIVIIKKONA 19.10-20 (25.1.-22.2.23)

Kurssi on sinulle, joka tunnet kaipaavasi rentoutta, liikkuvuutta ja palautumista kehollesi, sekä lempeyttä ja hyväksyvää läsnäoloa itseäsi kohtaan. Yin jooga sopii kaikille!

Kurssilla opettelemme asettumaan koko kehoa venyttäviin ja rentouttaviin asentoihin turvallisesti. Teemme lisäksi helppoja hengitysharjoituksia, jotka auttavat vapauttamaan kehon jännitystiloja, kipuja ja hiljentävät mielen meteliä. Harjoituksen jälkeen olosi on puhdistunut, mielesi kevyempi ja kehosi liikkuvampi. 

 

Harjoitukset ovat kevyitä ja ne sopivat parhaiten juuri aloitteleville Yin joogaajille.

 

Ohjaajana: Niina Kandolin 

Hinta 50€ / 5 kertaa 

Maksuvälineenä käy myös liikuntaedut.

 ÄÄNIMALJAMEDITAATIO

 

Keskiviikkona 16.45-17.45 (11.1.-22.2.)

 

Käytkö ylikierroksilla? Onko sinun vaikea rentoutua? Kärsitkö huonoista yöunista? Äänimaljameditaation avulla tavoitat syvärentoutuneen tilan ja palaudut stressin aiheuttamista haittavaikutuksista. Säännölliset äänimaljameditaatiot  tukevat hyvinvointia mm. parantaen unenlaatua ja aineenvaihduntaa. Lempeästi värähtelevät ääniaallot harmonisoivat kehoa ja mieltä vapauttaen jännitteitä solutasolta saakka. Syke tasoittuu, verenpaine laskee, stressihormonien määrä kehossa vähenee, hyvänolon hormonien eritys lisääntyy, aivoaallot synkronisoituvat harmonisten äänten kanssa ja lähestyvät unen taajuuksia.

 
 
Ohjaamisessa käytetään  mielikuvaharjoituksia, hengitysohjausta sekä eri taajuuksilla soivia soittimia kuten äänimaljoja, kehärumpua, kongia, koshikelloa ja äänirautoja. Soitinten äänet purkavat jännitteitä kokonaisvaltaisesti luoden aivan ihmeellisen, tyynen olotilan. Samalla opit hengitystekniikoita ja mielikuvia, joilla voit rauhoittaa kehoa ja mieltä myös oman arjen keskellä. Voimaannut leväten syvärentoutuneessa tilassa palaten tyyneen keskukseen sisälläsi, omaan voimaasi ja viisauteesi.
 
Rentoutus tapahtuu lattialla maaten, joten PUKEUDU LÄMPIMÄSTI (villasukat, lapaset). Ota halutessasi mukaan vesipullo, oma makuualusta, viltti ja tarvittaessa tyyny tai käytä joogasalin varusteita. Makuupussikaan ei ole liioiteltu vaihtoehto, sillä syvä rentoutuminen hidastaa pintaverenkiertoa, josta voi seurata vilu.
 
 
Huomioitavia seikkoja:
-Jos olet raskaana, ovat mahdolliset komplikaatiot este osallistumiselle. Äänen värähtely voi toimia lihaksia rentouttavan hieronnan tavoin ja se värähdyttää myös lapsivettä, joten tunnustele sopiiko se teille rentoutusmuodoksi. Ensimmäisen kolmanneksen aikana äänimaljahoitoja ei suositella. Osallistu oman harkinnan mukaan.
-Akuutissa psyykkisen sairauden vaiheessa käytä osallistumisen suhteen harkintaa. Äänimaailma saattaa nostaa pintaan tunnetiloja ja yllättäviäkin reaktioita tai näkyjä. Sinun tulee kyetä kannattelemaan itseäsi tilanteessa.
-Sydämen tahdistin saattaa reagoida äänen värähtelyyn.
 
OSALLISTUMISMAKSU: kurssimuotoisena 70e/7 kertaa tai 55e/5 valitsemaasi kertaa, kertaosallistujana 13e/kerta. Maksetaan käteisellä tai kortilla paikan päällä.
VARAA PAIKKASI ALLA OLEVALLA LOMAKKEELLA tai viestillä p.0505916291/ANNE

 OHJAAJANA Anne Kevätjoki (YTM, rentoutusohjaaja)

 

JOOGAN ALKEISKURSSI (täynnä!)

KESKIVIIKKONA 18.10-19 (4.1-22.2.23)


Joogan alkeiskurssilla syvennytään hengitys- ja asanaharjoituksiin helpolla tavalla. Kurssi antaa sinulle hyvän pohjan kaikelle joogan harjoittamiselle, käytännönläheisellä ja keholle lempeällä tavalla. 

Kurssilla kehotuntemuksesi lisääntyy ja opit rentouttamaan kehoa ja mieltäsi myös omatoimisesti. Jooga on lisäksi kehoa vahvistava ja palauttava liikuntamuoto, joka tukee myös muita liikuntaharrastuksiasi. 


Ohjaajana: Niina Kandolin 

Hinta 80€ / 8 kerta 

Maksuvälineenä käy myös liikuntaedut.
 SHAKTIFLOW -JOOGA (3 paikkaa)

torstaina 17-18 (12.1.- 6.4.23, ei 2.3.23)

Shakti Flow -joogassa tehdään lempeitä, virtaavia ja avaavia venytyksiä. Shakti-asanat avaavat koko kehoa, jolloin energia pääsee virtaamaan ja vaikutus on kokonaisvaltainen kehon ja mielen hyvinvoinnille. Liikkeen vaikutuksella poistetaan tukoksia sekä kehosta että mielestä.  Tuntiin sisältyvät mantrat, hengitysharjoitukset sekä rentoutus.

Shaktiflow -joogan juuret ovat kundaliinijoogassa. Sara Avtar on kehittänyt kundaliinijoogasta feminiinisen tanssin joogan shaktitanssin. Shakti flow on ikäänkuin shaktitanssin pikkusisko. Tunnilla keskitytään venytyksiin ja vastavenytyksiin. 

Kurssin opettajana Daya Livpreet Kaur (Jonna Mäkelä)

Hinta: 129€ / 12 kertaa

KUNDALIINIJOOGAA NAISILLE (täynnä!)

 

torstaina 18.15-19.45 (12.1.- 6.4.23, ei 2.3.23)

 

”Go inside, pull out all the smiles and happiness, and spread them freely, like a princess of radiance” Yogi Bhajan

 Naisten kundaliinijoogakurssilla pääset lähemmäs todellista itseäsi. Kun olet kiinni voimassasi, säteilet ulospäin ominta sisintäsi. Yogi Bhajanin mukaan mieheen verrattuna naisella on kuusitoista kertainen kyky joko tuhota tai luoda itsensä. Kurssilla saat rakennuspalikoita, joilla voit löytää oman potentiaalisi.

Kundaliinijooga on tietoisuuden kehittämisen joogaa. Se on traditionaalinen jooga, jossa jokaisella tunnilla käytetään kaikkia joogisia tekniikoita; ääntä (mantrat), lihaslukkoja (bandhat), käsien asentoja (mudrat) ja hengitystekniikkoja (pranayama) varsinaisen fyysisen (asana) harjoituksen rinnalla. Kundaliinijoogan tarkoitus on sisäinen muutos. Se soveltuu parhaiten heille, joita joogan ja itsensä syvä ydin kiinnostaa. Ei raskauden puolivälin jälkeen.

Kurssin opettajana Daya Livpreet Kaur (Johanna Mäkelä)

Hinta: 129€ (12 kertaa)

KUNDALIINIJOOGA - kahdeksan energiakeskusta (täynnä!)

Sunnuntaina 16.15-17.30 (15.1.-16.4., ei tuntia 19.2. ja 9.4.)

KESÄKURSSI 7.5.-18.6. (tuntia ei ole 11.6., 6 kertaa 60€) - ENNAKKOVARAUKSET ALLA OLEVALLA LOMAKKEELLA! 

Tällä kundaliinijoogakurssilla teemme harjoituksia eri chakroille eli energiakeskuksille. Kundaliinijoogassa chakroja on 8: juurichakra, sakraalichakra, solar plexus, sydänchakra, kurkkuchakra, kolmas silmä, kruunuchakra sekä aura eli elektromagneettinen kenttä ympärillämme. Jokaisella tunnilla teemme asanaharjoituksen, meditaation sekä rentoutumisen.

Kundaliinijooga on tietoisuuden kehittämisen joogaa. Se on traditionaalinen jooga, jossa jokaisella tunnilla käytetään kaikkia joogisia tekniikoita; ääntä (mantrat), lihaslukkoja (bandhat), käsien asentoja (mudrat) ja hengitystekniikkoja (pranayama) varsinaisen fyysisen (asana) harjoituksen rinnalla. Kundaliinijoogan tarkoitus on sisäinen muutos. Se soveltuu parhaiten heille, joita joogan ja itsensä syvä ydin kiinnostaa. Ei raskauden puolivälin jälkeen.

 

Hinta: 129€ kurssina (12 kertaa) 
 
Opettajana Mia Ulvila (Kirin Seema Kaur, Kundaliinijoogaopettaja, SJL-jooganopettaja)
 
ILMOITTAUTUMINEN ON SITOVA.
 

KEVYT YIN -kurssi: Kehomielen rentoutuminen ja tasapainoon palautuminen

 

SUNNUNTAINA 18-19 (8.1-26.3.23) 

 

Tällä kurssilla lähestymme Yin joogaa somatiikan näkökulmasta, oman kehon kuuntelemisen ja ymmärtämisen kautta. Keho ja mieli ovat yhtä ja samaa kokonaisuutta, josta me rakennumme. Toisinaan saatamme kuitenkin kadottaa tämän tärkeän yhteyden ja keho voi tuntua jopa vieraalta. Tunneilla ohjaan sinua joogaharjoitteiden avulla takaisin yhteyteen itsesi kanssa. Samalla kokonaisvaltainen hyvinvointisi paranee. 

Harjoitukset kohdistuvat koko keholle. Asanat vaihtelevat vuodenajan mukaan. 

Kurssi ei vaadi sinulta aiempaa joogataustaa.

Hinta: 129€/ 12 kertaa.  

Voit osallistua tälle kurssille myös etäyhteydellä, joka toteutetaan Zoomilla reaaliaikaisesti. Kerro ilmoittautumislomakkeessa, jos haluat osallistua kurssille etäyhteydellä.  

Yksittäisiä tunteja voit aina tiedustella suoraan Whatsapp 044 2165299. Hinta: 13€/h

Maksuvälineenä käy myös liikuntaedut.

Ohjaajana: Niina Kandolin, NIANA Wellness 
SYVÄ YIN -kurssi: Faskiahoito ja energiakanavien tasapaino

 

SUNNUNTAINA 19.15-20.45 (8.1-26.3.23)

 

Tällä kurssilla tehdään harjoituksia, jotka kohdistuvat tärkeiden sidekudostemme, eli faskioiden hyvinvoinnin edistämiseen. Faskiat muodostavat suojaavan kalvon koko kehollemme, lihaksille ja sisäelimillemme. Pitkäkestoiset staattiset asanat venyttävät sidekalvoja turvallisesti ja sitä kautta parantavat faskioiden elastisuutta ja näin kokonaisvaltaista hyvinvointiamme. Meridiaanit ovat kehomme energiakanavia, joiden luonnolliseen virtaukseen voimme harjoituksella vaikuttaa positiivisella tavalla. Harjoitukset kohdistuvat koko keholle. Asanat vaihtelevat vuodenajan mukaan.

Pidempi harjoitus voi olla ensikertalaiselle syväsukellus itsensä äärelle, jonka vuoksi voi olla suositeltavaa aloittaa ensin Kevyt Yinistä, josta voi sitten siirtyä pidempään harjoitteluun, kun tuntee olevansa siihen valmis. Keskustelen mielelläni kanssasi ensin, jos pohdit kumpi kurssi olisi sopivampi juuri sinun tarpeisiisi.   

Kurssi ei vaadi sinulta välttämättä aiempaa joogataustaa, mutta kokemus Yin-joogasta voi olla hyödyksi.

Kurssin hinta: 170€ (12 kertaa) tai 5-kerran kortti: 80€ 

Maksuvälineenä käy myös liikuntaedut. 


Yksittäisiä tunteja voi tiedustella suoraan Whatsapp 044 2165299. Hinta: 17€/h 

Voit osallistua tälle kurssille myös etäyhteydellä, joka toteutetaan Zoomilla reaaliaikaisesti. Kerro ilmoittautumislomakkeessa, jos haluat osallistua kurssille etäyhteydellä. 

Lisätietoja: [email protected]