Tulevat tapahtumat 2019

Tavoitteenamme on järjestää monipuolisia intensiivikursseja eri jooga- ja meditaatioteemoilla. Kutsumme kaikkia kokeilemaan ja syventämään joogaharjoitusta. Kurssit ja workshopit soveltuvat sekä joogan harrastajille että ohjaajille.

Raskausajan joogakurssi 7.3-21.3

Odottaville äideille sopiva joogakurssi, johon voi osallistua missä raskauden vaiheessa tahansa. Harjoitusten tarkoitus on valmistaa kehoa ja mieltä raskauden aikaisiin muutoksiin ja synnytykseen, sekä ennalta ehkäistä raskausajan vaivoja. Harjoitukset tehdään omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen, joten kurssi sopii kaikenkuntoisille. Aiempaa kokemusta joogasta ei tarvitse olla!

Aika: Torstaisin 7.3.-21.3. klo 18.30-19.45

Järjestäjä & paikka: Joogakoulu Sanmaya

Hinta: 40€ (3 krt)

Ohjaaja: Kati Vainionkulma (kansainvälinen Yoga Alliancen RYT200
joogaopettajakoulutus).

Ilmoittautumiset => joogakoulusanmaya@gmail.com

Kevään Aquarian Age Morning- sadhanat

Aquarian Age Morning Sadhana on kundaliinijoogaperinteen mukainen aikaisen aamun pitkä joogaharjoitus. Perinteen mukaisesti harjoitus on maksuton, mutta halutessasi voit varata mukaasi jotain pientä yhteisesti jaettavaa aamiaista harjoituksen päätteeksi teehetkeen. Sadhanaan ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Mitään ei myöskään tarvitse osata etukäteen, sadhana ohjeistetaan paikan päällä. Halutessasi voit ottaa mukaasi huivin, jolla perinteen mukaan peitetään pää Japji Sahibin ajaksi.

  • SU 10.3 klo 7-9.30 Aquarian Age Morning -sadhana (Mia)
  • SU 14.4 klo 7-9.30 Aquarian Age Morning -sadhana (Sari)
  • SU 26.5 klo 6-8:30 Aquarian Age Morning -sadhana (Mia)

Sadhana sisältää:

20-25 min mantrameditaation, jossa luetaan Japji Sahib (saat tekstin paikan päällä)kundaliinijoogaharjoitteen eli kriyan62 min kestävän mantrameditaation, jossa mantrat lauletaan tietyn mittaisina.

Voit tulla tutustumaan Sadhanaan avoimin mielin, ja antaa kehollesi puhdistavan henkisen suihkun. Ryhmän energia on hoitavaa, vaikka vain pötköttelisit matolla Sadhanan ajan. Sadhana auttaa tasapainottamaan sen, mikä on vinossa ja korjaamaan sen, mikä ei toimi. Sadhanaan saa tulla myös sydän ilosta laulaen ja osallistua 2,5 tunnin harjoitteeseen kevyellä mielellä jakaen iloa näin myös toisille. Ilolla ja lämmöllä, kundaliinijoogaopettajat Sari Sani Bani ja Mia.

Mindfulness MBSR viikonloppukurssi 16.-17.3

Sydämellisesti tervetuloa mindfulness MBSR -viikonloppukurssille!

Kurssilla pääset kokemuksellisesti tutustumaan siihen mitä hyväksyvä, tietoinen läsnäolo(mindfulness) on ja miten voit sen avulla pitää huolta myötätuntoisella tavalla itsestäsi, omista jaksamisen rajoistasi, palautumisestasi ja mielen hyvinvoinnista.

Saat materiaalit, harjoitteet ja 4 viikon ohjatun etätuen (sähköpostitse tai puhelimitse)
mindfulness-harjoittamisesi tueksi viikonloppukurssin jälkeen. Näin saat mindfulnessin ja sen mukanaan tuomat hyödyt helpommin osaksi arkeasi.

Mindfulnessin tieteellisesti todennettuja vaikutuksia:

  • stressin tunne helpottuu, palautumiskyky vahvistuukeskittymis- ja priorisointikyvyt kehittyvät
  • vähentää murehtimistaipumusta ja ahdistuneisuutta
  • unenlaatu paranee, univaikeudet hellittävät
  • tunnesäätely vahvistuu, jolla myönteisiä vaikutuksia suhteessa itseen ja vuorovaikutukseentoisten kanssaelämänilo vahvistuu
Mindfulness-viikonloppukurssin hinta: 185 € (sis. alv 24 %). Nopean varaajan kurssihinta: ilmoittaudu pe 8.2. mennessä hintaan 165 € (sitovat ilmoittautumiset).

Ajankohta: La 16.3. klo 10.00-16.00 ja su 17.3. klo 10.00-15.00.

Ohjaaja: Mindfulness CFM® ohjaaja, työterveyspsykologi Maria Mäkelä

Paikka: Joogakoulu Sanmaya, Vapaudentie 28, 2. krs, Seinäjoki

Järjestäjä: Mielenankkuri, Maria Mäkelä

Ilmoittautumis-ja peruutusehdot: Ilmoittautuminen to 7.3.2019 mennessä => maria.makela@mielenankkuri tai p. 040-589 4295. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 % kurssimaksu.

Lisätietoja Mariasta: http://www.mielenankkuri.fi/

Joogan alkeet maraton 23.3. klo 13-15

Joogan alkeet maratonissa käydään yksityiskohtaisesti läpi joogan yleisimpiä asanoita, tutkien niiden oikeaoppiset linjaukset ja asanoille eri variaatiot, sekä hengityksen rooli asanan muodostamisessa. Tämä workshop sopii erinomaisesti aloittelijoille sekä pidemmän aikaa joogasta taukoa pitäneille muistin virkistykseksi.

Aika: LA 23.3 klo 13-15

Hinta: 40€

Paikka ja järjestäjä: Joogakoulu Sanmaya

Ohjaaja: Rita Huttunen-Taipale => Ritan Joogaamo

Ilmoittautumiset: sitovat ilmoittautumiset viimeistään 16.3 mennessä =>joogakoulusanmaya@gmail.com Mukaan mahtuu ensimmäiset 12 ilmoittautunutta.

Workshoppiin on voimassa peruutusehdot, jotka saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Käsilläseisonta Workshop LA 30.3 klo 10-12

Tervetuloa niin käsilläseisontaan vasta tutustuvat, sekä jo haasteellisempia variaatioita harjoittelevat! Tämä intensiivinen kahden tunnin workshop on tarkoitettu juuri Sinulle, joka kaipaat hyviä työkaluja käsilläseisontaharjoittelusi tueksi. Workshopissa teemme laadukkaan alkulämmittelyn, missä valmistamme kehoamme käsilläseisontaa varten, haemme oikeaa linjausta sekä aktivoimme niin pää- kuin tukilihakset toimintaan.

Alkuun haemme yhdessä linjauksia seinältä, jonka jälkeen jo vapaassa seisonnassa seisovat, tai esimerkiksi haarapunnerrusta harjoittelevat, siirtyvät omiin harjoitteisiin. Valmentaja antaa jokaiselle sopivat harjoitteet haasteineen. Tulet saamaan workshopista hyviä työkaluja alkulämmittelyyn, linjaukseen sekä itse käsilläseisontaan. Ja jos käsilläseisonnanharjoittelu on
takunnut, tulet varmasti saamaan valmentajalta itsellesi sopivia harjoitteita ja vinkkejä laadukkaampaan harjoitteluun.

Käsilläseisonta on upea yhdistelmä liikkuvuutta, kehonhallintaa, tasapainoa sekä muun muassa voimaa. Tämä taito vaatii myös paljon mieleltä. Keholla menee aikansa oppiakseen vakaa käsilläseisonta, mutta tämän taidon kehittäminen ei tule koskaan päätökseensä. Mitä pidemmälle
mennään, sen enemmän mukaan astuu pieniä nyansseja.

Ohjaaja: Hanna Härkönen => www.hannaharkonen.com

Aika: LA 30.3 klo 10-12

Hinta: 40€

Paikka ja järjestäjä: Joogakoulu Sanmaya

Ilmoittautumiset: sitovat ilmoittautumiset viimeistään 23.3 mennessä joogakoulusanmaya@gmail.com

Joogaa vuodenajan mukaan; Kevät SU 14.4 klo 12-14

Mitä tulisi ottaa huomioon keväällä, jotta voit kokonaisvaltaisesti hyvin? Vuodenajat vaikuttavat meihin, joten on tärkeää osata tasapainottaa kevään energiat, omat elintavat sekä ruokavalio. Teemme kevätkaudelle sopivia jooga-asanoita (mukana myös pari qigongliikettä) ja haemme inspiraatiota kevään energioista. Tässä workshopissa saat vinkkejä myös kevään elintapoihin ja ruokavalioon. Workshopin lopuksi jokainen osallistuja saa smoothiepaukun.

Ohjaaja: Kati Torkko => https://www.katimandala.fi/

Aika: SU 14.4 klo 12-14

Paikka & järjestäjä: Joogakoulu Sanmaya (Vapaudentie 28, 2 krs)

Hinta: 40€

Ilmoittauminen: sitovat ilmoittautumiset viimeistään 7.4 mennessä joogakoulusanmaya@gmail.com Ilmoittautumisen yhteydessä saat maksutiedot +
peruutusehdot workshoppiin liittyen. Mukaan mahtuu 15 hlöä.

Valoa kevääseen - Yin jooga ja jooganidra MA 22.4 klo 13-15

Tule hakemaan valoa ja iloa kevääseen tästä kahden tunnin Yin joogasta. Teemme ihania, rentouttavia, pitkiä yin jooga-asanoita ja päätämme harjoituksen jooganidra-harjoitukseen, joka yhtä aikaa rentouttaa ja virkistää. Yin jooga tuo tilaa kehoosi ja mieleesi, jolloin vanhat energiat, jännitykset ja tukokset poistuvat, vapauttaen tilaa uusille energioille. Pysähdymme asanoihin useamman minuutin ajaksi vaikuttaen näin syviin lihaskudoksiin ja faskiaan. Hengitys on olennainen osa yin joogaa. Laajennamme syvällä, rauhallisella hengityksellä rentoa kehoamme, jolloin saamme luonnollisesti ja lempeästi avattua tukoksia ja vapautettua jännityksiä. Kun keho pysähtyy ja rentoutuu, mielelle jää myös mahdollisuus hiljentyä. Tämän kahden tunnin joogan jälkeen olet varmasti rentoutunut, fyysisesti ja henkisesti.

Jooganidra on meditatiivinen syvärentoutusharjoitus, sen tarkoituksena on tuottaa niin fyysinen,
emotionaalinen kuin henkinenkin tyyneys. Jooganidra, jooginen uni, vastaa jopa neljän tunnin syvää unta. Harjoituksen tarkoitus on syvärentouttaa keho ja mieli, mutta pysyä silti valppaana.

Aika: MA 22.4 klo 13-15

Hinta: 40€

Paikka ja järjestäjä: Joogakoulu Sanmaya

Ohjaaja: Johanna Tanila => Joogapaja

Ilmoittautumiset: sitovat ilmoittautumiset viimeistään 16.4 mennessä => joogakoulusanmaya@gmail.com

Mukaan mahtuu max. 15 hlöä. Workshoppiin on voimassa peruutusehdot, jotka saat ilmoittautumisen yhteydessä.