Miksi joogaa?

  • Haluatko voida paremmin?
  • Haluatko olla energisempi, virkeämpi ja rennompi?
  • Kaipaatko apua stressiin tai ylikuormitukseen?
  • Kaipaatko omaa aikaa, pysähtymistä ja rauhoittumista?
  • Haluatko nukkua paremmin?
  • Onko kehosi jumissa, selkä kipeä tai niska-hartiaseudulla jännityksiä?
  • Haluatko rentoutta, vahvuutta ja joustavuutta kehoon?

Joogakoulu Sanmaya on joogakoulu jokaiselle

Joogakoulu Sanmaya on Seinäjoen keskustassa sijaitseva yksityinen joogakoulu, joka tarjoaa 11 joogatuntia joka viikko. Tunneille voi tulla silloin kun itselle parhaiten sopii ja kaikki tarvittavat välineet saa joogakoululta lainaksi. Mitään tietoja tai taitoja ei tarvitse ennakkoon olla.

Jooga sopii kaiken kuntoisille, kokoisille ja ikäisille ihmisille. Miehille ja naisille. Joogaa tehdään mukavassa ja rennossa liikkumiseen soveltuvassa vaatetuksessa. Villasukat ovat useimmilla tunneilla mukava lisä loppurentoutuksessa.

Säännöllisestä joogaharjoituksesta on monia hyötyjä

Jooga muun muassa:

-tukee kokonaisvaltaisesti hyvinvointia

-vahvistaa ja avaa kehoa

-lisää keskittymiskykyä

-helpottaa stressiä

-auttaa kehoa palautumaan

-helpottaa selkä- ja niskahartiaseudun kivuissa

-tuo aitoa läsnäoloa elämään

Millaista joogaa Sanmayassa on? Mikä sopii aloittelijoille?

Kaikki ohjaajamme ovat joogaopettajakoulutuksen saaneita ohjaajia. Jokaisella heistä on erilainen koulutus ja tausta, joten tarjontamme on kaupungin monipuolisinta!

Kokeilemalla löytyy parhaiten itselle sopiva tyyli. Aloittelijoilla parhaiten soveltuu yin- ja hathajooga. Meillä hathajoogaa ovat maanantain ja tiistain tunnit, keskiviikon aamutunti ja keskiviikon Zenhatha sekä joka toisen torstain aamutunti. Yinjogaa tarjolla on perjantaisin ja sunnuntaisin.

Hathajoogassa edetään hitaasti tai nopeammin asennosta toiseen ja sen tarkoitus on lisätä kehon liikkuvuutta ja rentouttaa. Yinjooga on palauttavaa ja paikallaan pysyvää harjoitusta, joka soveltuu erityisen hyvin palautumisen.

Myös astanga ja kundaliinijooga soveltuvat itseään haastamaan haluavia alkajia. Astangatunnilla pääset haastamaan kehoa ja löydät vahvuutta, voimaa ja notkeutta. Kundaliinijoogatunti kehittää erityisesti tietoisuutta, itsesi tuntemusta ja haastaa monesti niin fyysisellä kuin mentaalisella tasolla.

Jooga tuo kokonaisvaltaista hyvinvointia

Jooga on kokonaisvaltaisesti hyvinvointia tukeva menetelmä. Jooga on sinulle, joka haluat olla tasapainoinen ja voida kokonaisvaltaisesti hyvin sekä kokea elämän tyytyväisenä, iloisena, vapaana ja onnellisena!

Säännöllinen harjoitus vähentää stressiä, lisää kehon vahvuutta ja liikkuvuutta, vähentää selkä- ja niskahartiaseudun kipuja ja jumeja, auttaa henkisessä ja fyysisessä palautumisessa sekä tukee unenlaatua.

Sanmayan tunnit ovat kaikille avoimia ryhmiä, ja voit tulla tunneille silloin kun sinulle parhaiten sopii. Meiltä löytyy pukutila sekä miehille että naisille. Mukaan tarvitset vain liikkumiseen soveltuvat mukavat vaatteet ja sukat sekä juomapullon. Jooga soveltuu kaiken kuntoisille, kokoisille ja ikäisille. Liikuntarajoitteisille tilamme valitettavasti eivät tällä hetkellä sovellu, eikä meille pääse pyörätuolilla.

Harjoituksen aloittaminen ei vaadi mitään ennakko-osaamista vaan voit tulla ihan juuri sellaisena kuin olet! Meille olet lämpimästi tervetullut täysin omana itsenäsi!

Haluatko löytää sisäiseen rauhaan, hyvinvointiin, iloon ja onnellisuuteen?

Haluatko että kehosi voi hyvin, on vahva, joustava ja elävä?

Tule kokeilemaan joogaa ja huomaa itse miten se sinuun vaikuttaa!

Jos se tuntuu hyvältä, tee päätös oman hyvinvointisi vuoksi!

Kenelle jooga sopii?

Jooga sopii moneen haasteeseen ja erilaisille ihmisille. Lue tästä kaksi erilaista joogatarinaa:

”Kärsin loputtomilta tuntuvista selkäkivuista ja halusin löytää niihin apua. Olin aina harrastanut liikuntaa ja pidin siitä, mutta en voinut hyvin. Lähdin joogasta etsimään apua selkäkipuihin. Kolmen viikon päivittäinen ohjattu alkeisastangajooga vei kivut pois. Kun kivut oli pois, tunsin kehoni sisälle syttyneen pienen pienen liekin.

Tuota liekkiä ruokin joogalla edelleen. Mun elämä muuttui tuon liekin löydyttyä. Sitä ennen halusin liikunnanopettajaksi, koska pidin sitä arvostetuna ammattina. Liekki, jonka opin tuntemaan sisälläni, opetti mua tekemään ja viemään asioita todellisen suunnan mukaisesti. Sen suunnan mikä mun sisällä oli mulle totta. Se auttoi egon ja ulkopuolelta tulevien huutojen mykistämisessä.

Harjoitan joogaa säännöllisesti ja nyt olen siinä missä haluan todella olla. En siinä missä minun kuuluisi tai odottettaisiin olevan. Joogan avulla sain sisäisen valon, joka on tullut jäädäkseen. Se on yksinkertaisuudessaan sisältä kumpuavaa yltiökiitollisuutta ja sitä kautta haluan olla hyvä jokaiselle toiselle, jonka kohtaan. Pyyteetön hyvyys on se mitä tuo valo tai liekki saa aikaan. Kehossa on hyvin vapautunut olotila ja on helppo rakastaa. Nauru on herkässä nykyään, ja vaikeina aikoina usko selviämisestä on aina läsnä. Syyllistäminen on poissa. Kaikki on inhimillistä.”


”Olin aina vihannut kaikkea liikuntaa. Raskausaikana halusin alkaa voimaan paremmin, koska olin rapakunnossa, elänyt epäterveellisesti, juhlinut paljon ja syönyt huonosti. Voin henkisesti huonosti, vaadin itseltäni paljon ja olin usein ahdistunut ja kiireinen. Sisäinen elämäni oli sekaisin. Menin äititysjoogaan, koska ajattelin joogan olevan liikuntamuoto, jossa ei tarvitse niin paljon liikkua. Ensimmäisestä kerrasta kolahti. Jotain sisälläni syttyi, että jes, tässä tämä! Pää tuli hirveän kipeäksi aluksi ja niskat veti jumiin. Siitä huolimatta kävin säännöllisesti viikkotunneilla.

Aloin voimaan paremmin. Kävin viikoittain joogatunneilla ja vähitellen syntyi sisältä halu pitää kehosta ylipäänsä parempaa huolta, syödä laadukkaammin, liikkua enemmän, vaatia itseltä vähemmän, nauttia elämästä. Sisälle syntyi tilaa, kiire helpotti, pitkään jatkuneet uniongelmat väistyivät.

Yhtenä kertana joogaharjoituksen jälkeen jokin sisälläni liikahti ja kosketti niin, että koko elämäni muuttui, vanhaan ei enää ollut paluuta. Sisälle syntyi jokin kannattelu, luottamus tai sisäinen tuki, joka kaikkina hetkinä on läsnä ja tuo syvän luottamuksen elämään. Kaikella on tarkoituksensa. Kipu ja kärsimys opettivat myötätuntoa, rakkautta ja lempeyttä itseä kohtaan. Sitten se levisi myös ympärille.

Jooga on osa päivittäistä elämää. Tavallinen arki töiden ja lasten , harrastusten ja perheen kanssa ei ole ihan aina helppoa. Välillä on hirveä kiire ja höyry päällä mutta toisaalta siellä taustalla on luottamus, jonka jooga on saanut aikaan. Sisällä on niin vahva kannattelu että arjen haasteetkin sujuu. Ne ei enää kaada tai vie yöunia, ahdistus ei muserra eikä yhteys itseen katkea. Elämä on kevyttä, tervettä ja onnellista.”

Jooga on ikivanha teknologia, joka auttaa nykyihmistä tavallisessa arjessa! Se tuo sisältä kumpuavaa tyytyväisyyttä ja onnellisuutta joka tukee ihmisen kokonaisvaltaista tasapainoa ja hyvinvointia.


Erilaiset joogatyylit soveltuvat erilaisille ihmisille erilaisiin tarpeisiin. Jossain vaiheessa elämää joku toinen tyyli puhuttelee enemmän kuin toinen. Ei ole parempaa tai huonompaa joogatyyliä.


Sinun oma kehosi tuntee tien. Voit luottaa kehoosi. Sinun tehtäväsi on ainoastaan ottaa askeleet ja antaa kehon kuljettaa sinut sisäiseen hyvinvointiin.


Terveys, onnellisuus ja eheys ovat jokaisen ihmisen oikeus!

Tee nyt päätös itsesi vuoksi ja valitse hyvinvointia elämääsi!

♥️ Mitä joogasta saa? ♥️

Joogan harrastaminen vähentää stressiä, lisää keskittymiskykyä ja tuo elämään tasapainoa kaikille alueille. Moni saa pysyvää apua selkävaivoihin sekä niska- ja hartiaseudun kipuihin. Se saattaa auttaa myös lihasperäisestä migreenistä kärsiviä.

Säännöllinen joogan harrastaminen lisää kehotietoisuutta siten, että opit paremmin kuuntelemaan itseäsi ja sitä, mikä oikeasti on hyväksi ja tarpeen sinulle juuri sillä hetkellä. Jooga lisää henkistä pääomaa ja psyykkistä kestävyyttä. Keho-mieli-yhteys heijastuu tasapainona ja joustavuutena arjessa niin kehossa kuin mielessäkin. Unenlaatu paranee ja kehon palautuminen tehostuu. Sisälle syntyy mielenrauhan kokemus.

Joogaharjoituksen avulla opit rentoutumaan tietoisesti ja hengittämään siten, että kehosi pystyy käyttämään hengitystä optimaalisesti hyväkseen. Opit virkistämään ja rentouttamaan mielen ja kehon hengityksen avulla. Tehokkaamman hengityksen avulla voit myös parantaa liikuntasuoritustasi ja palaudut nopeammin.

Moni kokee joogan tuovan positiivisuutta ja iloa elämään sekä näyttämään haasteet ja vaikeudet kasvun mahdollisuuksina.

Meillä on tarjolla erilaisia joogatunteja viikon jokaisena päivänä. Jokainen viidestä ohjaajastamme lähestyy joogaa omasta näkökulmastaan ja näin tunneiltamme voi löytää erittäin kattavasti joogan hyötyjä omaan elämään! Parhaiten omiin tarpeisiisi soveltuvan joogan löydät kokeilemalla mutta voit myös ottaa yhteyttä ja voimme yhdessä etsiä tarpeisiisi soveltuvan tunnin!

Asiakkaamme ovat kokeneet joogasalin tunnelman rentona ja kotoisana. Meille on helppo tulla juuri sellaisena kuin on! Ei tarvitse mitään erityisiä varusteita tai asuja. Jokainen on ainutlaatuinen omana itsenään. Jooga sopii kaiken ikäisille ja kokoisille miehille ja naisille.

Asiakaspalautteita

”Jooga on antanut minut takaisin minulle, aloin hahmottamaan kehoani, hengitystäni ja kaikkea sitä upeaa, mitä kehostani löytyy. Se on tuonut tyyneyttä, uudenlaista kes-kittymiskykyä sekä erilaista suhtautumista asioihin. Haluan että kehoni voi hyvin ja minä voin hyvin kehossani, joogat en, meditoinen ja hengitellen.

Olen oppinut kuuntelemaan kehon viestejä ja esim sitä, että minkä tyylistä harjoitusta se tarvitsee, toisinaan se voi olla hyvinkin dynaamista, toisinaan restoratiivista ja jos-kus riittää meditointi. Kun harrastat säännöllisesti, niin opit kehostasi paljon❤️ Meillä kaikilla kun on vain yksi keho, ole sille armollinen☺️”

”Ihanaa, että Seinäjoen seudulla voi viimein harrastaa joogaa näin hyvissä olosuhteis-sa. Ennenkin on ollut yksittäisiä hyviä ohjaajia, mutta tämänkaltainen oma paikkansa antaa harrastamiselle aivan toisenlaisen ulottuvuuden.

Itse teen iltatyötä ja olen kiitollinen siitä, että osa tunneista tarjotaan myös melko myö-hään ja/tai viikonloppuna.

Kiitos hienosta työstänne, olette molemmat Mia ja Johanna hyviä ja mukaansatempaa-via ohjaajia, tunneilla on hyvä tunnelma, olen erittäin tyytyväinen asiakas ja joogahar-rastus antaa elämääni paljon sellaista, mitä en muualta saa ”

”Olen kokeillut myös hatha- ja yin-joogaa, mutta astanga on edelleen ylitse muiden. Pidän siitä, että astanga yhdistää rentoutumisen dynaamiseen harjoitteluun. Ohjaajas-ta riippuen tunneilla on joko rauhallisempaa tai hyvinkin vauhdikasta. Joskus luin In-ternetin ihmemaailmasta hyvän määritelmän astangasta: "Liikuntaa, joka ei tunnu lii-kunnalta."

Joogan myötä oma henkilökohtainen jaksamiseni on parantunut, fyysinen kunto on kohentunut. Lisäksi selkä- ja niskakivut ovat kadonneet kokonaan.

Sanmayassa on miellyttävä tunnelma. Olen osallistunut vain muutaman ohjaajan tun-neille mutta esimerkiksi astangaa vetävä Sonya on ihanan kannustava ja aurinkoinen, mutta silti sopivan vaativa asanoiden suhteen. Pidän myös toimipisteen fyysisestä ulkoasusta ja sijainnista. Plussaa sarjakorteista ja opiskelija-alennuksista!”

Valitse hyvinvointia, tyytyväisyyttä ja onnellisuutta elämääsi jo tänään!

Tuo kehoosi, mieleesi ja elämääsi energiaa, tilaa ja rentoutta!