Tuntikuvaukset

 

Astanga MA 17-18.15 (Johanna):

Astangajooga on dynaaminen kehoa venyttävä ja voimistava harjoitus, joka tuo voimaa ja parantaa kehonhallintaa. Tunnilla käydään läpi astangan alkeita ja perustekniikoita aurinkotervehdyksistä lähtien ja opetellaan astangan ensimmäisen sarjan asanoita. Asanat tehdään hengityksen tahdittamana. Jokainen tunti alkaa pienellä rauhoittumishetkellä ja päättyy loppurentoutukseen. Tunti on liikunnallinen, mutta tunnille voi tulla myös ilman aiempaa astanga-kokemusta

 

Varaa tästä

Kundaliinijooga TI 16.30-18.45 (Mia):

Kundaliinijooga on traditionaalinen jooga, jossa jokaisella tunnilla käytetään kaikkia joogisia tekniikoita;  ääntä (mantrat), lihaslukkoja (bandhat), käsien asentoja (mudrat) ja hengitystekniikkoja (pranayama) varsinaisen fyysisen (asana) harjoituksen rinnalla. Kundaliinijooga on voimakasta tietoisuutta lisäävää joogaa. Kundaliinijoogan tarkoitus on sisäinen transformaatio ja se soveltuu erityisesti heille, joita joogan ja itsensä syvä ydin kiinnostaa. Harjoitus soveltuu aloittelijoille mutta ei raskaana oleville puolivälin jälkeen. (Petra tuuraa 26.5., 9.6., 23.6., 7.7. ja 21.7.)

Varaa tästä

Hathajooga TI 18.15-19.45 (Wilma): 

Tiistain hathajoogatunnit antavat sopivissa määrin voimaa ja liikkuvuutta unohtamatta hengityksen tärkeyttä. Tunti alkaa aurinkotervehdyksillä, jatkuu seisomasarjalla ja päättyy lattiasarjaan. Teema vaihtuu joka viikko, mutta tunnin kaava pysyy samantyyppisenä. Hathajoogassa tahti on rauhallinen mutta asennot tehokkaita. Tunti sopii hyvin sinulle, joka haluat tehdä fyysisen harjoituksen ilman kiirettä mennä asennosta toiseen. Sopii aloittelijoille ja pidempään harjoittaneille!

Varaa tästä

Aamujooga KE 10-11 (Essi): 

Kehoa avaava ja herättelevä tunti, joka valmistaa kehoa ja mieltä tulevaan päivään. Ohjaustapa on lempeä ja kuunteleva, jolloin pystyt omaa kehoa kuunnellen säätämään harjoitusta voimakkaammaksi tai kevyemmäksi. Tunnilla valmis asana ei ole tärkeintä, vaan matka asanaan ja läsnäolo omassa kehossa kuunnellen, miltä juuri tänään kehossa tuntuu. Aamutunnilla käytetään usein apuvälineitä, jotka tekevät liikkeestä turvallisen ja mahdollistavat oikeat linjaukset.

Varaa tästä

Hathajooga KE 17-18.15 (Jaana): 

Tällä hathajoogatunnilla joogataan omaa kehoa ja hengitystä kunnioittaen. Tarkoituksena ei ole päästä mihinkään tietyn muotoiseen asanaan vaan ennemminkin huomion kiinnittäminen sisäänpäin; miltä minusta tuntuu ja miten hengitys minua kuljettaa. Joogatunti on antautumista tähän hetkeen ja asanaan, se on lempeää liikettä, hengityksen huomioimista ja oman kehon tutkailua. Tunti sopii hyvin aloittelijoille sekä joogaa jo pidempään harjoittaneillekin.

Varaa tästä

Aamujooga TO 6.30-7.30 (Mia): 

Tällä aamutunnilla tehdään kehoa herätteleviä ja energisoivia joogaliikkeitä. Tunnin teema vaihtelee. Aamujooga aktivoi ja valmistaa tulevaan päivään. Se palauttaa itsesi yön jälkeen omaan keskukseesi, josta käsin kohtaat maailman aitona, rohkeana ja tasapainoisena. Tunti päättyy lyhyeen meditaatioon. Ilmoittaudu tunnille edelliseen päivään klo 19 mennessä. Tunti toteutuu, mikäli vähintään kolme henkilöä on ilmoittautunut.

Varaa tästä

Yinjooga MA 18.45-20 ja TO 18.45-20 (Johanna):

Rauhallinen restoratiivinen joogamuoto. Paikalla oloon keskittyvä hiljainen harjoitus, joka tehdään joko istuen tai lattialla maaten. Asennoissa viivytään useiden minuuttien ajan.

Rentouttaa tehokkaasti kroonisia jännityksiä ja saa energian virtaamaan kehossa paremmin. Tunti sopii kaikille.

Varaa tästä

Rentouttava jooga SU 18-19.15 (vaihtuva ohjaaja):

Rentouttava jooga on nimensä mukaisesti rentoutumista painottava harjoitus. Tunnilla tehdään erilaisia rauhoittavia, palauttavia ja rentouttavia joogaharjoituksia. Ohjaaja vaihtelee:

VK21 Johanna -

22 Jaana

23 Mia

24 Jaana

26 Anne-Mari –

27-29 Rita

30 Mia

31 Anne-Mari

32 Mia

33 Johanna

Varaa tästä

 

Kaikille tunneille voit ilmoittautua myös sähköpostitse

 joogakoulusanmaya@gmail.com