VAGUSHERMO JA JOOGA -PERUSKURSSI 55€

7.-21.12.23 - etänä Zoomin kautta

TORSTAISIN klo 17.30-19 

 

Tällä kolmen kerran kurssilla opitaan helppoja ja yksinkertaisia harjoituksia, jotka tasapainottavat hermostoa sekä tutustutaan lyhyesti teoriassa vagushermoon ja polyvagaaliseen teoriaan hermoston toiminnan ymmärtämiseksi. Ensimmäisellä kerralla käydään läpi aiheen teoriaa eli mikä on vagushermo (suom. kiertäjähermo) ja mitkä sen tehtävät ovat sekä, miten voimme tasapainottaa vagushermoa.

Kurssi on ennen muuta käytännöllinen ja harjoitukset ovat helppoja ja yksinkertaisia hermostoa tasapainottavia harjoitteita. Harjoitukset perustuvat kraniosakraaliterapeutti Stanley Rosenbergin kehittämiin harjoituksiin hermoston tasapainottamiseksi, tietoisen läsnäolon menetelmiin sekä joogaan.

Kurssilla tehtävät joogaliikkeet ovat yksinkertaisia ja helppoja eivätkä ne edellytä aiempaa osaamista. Ne soveltuvat lähes kaikille asiasta kiinnostuneille. Jokainen tunti päättyy rentoutumishetkeen. Kurssin hinta on 55€ ja tallenteet saat ikiomaksi kurssin jälkeen (tulevat verkkosivulle, johon saat linkin).

 
 
Yleisimpiä aivohermojen toimintahäiriöistä johtuvia ongelmia ovat:
 • Erilaiset krooniset jännitystilat, kuten:
  • kireät lihakset
  • selkäkipu
  • migreeni
  • hampaiden yhteen pureminen
  • kylmät kädet ja jalat
  • hikoilu
  • palan tunne kurkussa
  • niveltulehdukset
 
 • Monet emotionaaliset haasteet, kuten:
  • kiukku ja ärtyneisyys
  • toivottomuuden tunteet
  • itkuisuus
  • energian puute
  • ahdistuneisuus
  • levottomuus
  • painajaiset
  • keskittymisvaikeudet
  • turhautuneisuus
  • unohtelu
  • pelokkuus
  • univaikeudet
 
 • Lisäksi aivohermot vaikuttavat sydän- ja keuhko-ongelmiin, sisäelinten toimintahäiriöihin, immuunijärjestelmään, ihmissuhteisiin, käyttäytymiseen ja mielenterveyteen.
 
 

Haluaisitko oppia helppoja liikkeitä, jotka tasapainottavat aivohermojen toimintaa ja tukevat hyvinvointisi ylläpitämistä? 

 

VAGUSHERMO JA JOOGA -PERUSKURSSI 7.-21.12.23

55€

 Hinta sisältää:

 • kolmen kerran kurssin livenä Zoomin kautta torstaisin klo 17.30-19 (7.-21.12)
 • Kurssin tallenteet omaksi eli tallenteet jäävät sinulle ja voit tehdä niitä niin kauan kuin haluat. Tallenteet tulevat tuntia seuraavana päivänä verkkosivulle, johon saat linkin sähköpostitse.
 
 
 

ILMOITTAUTUMINEN

 
Ilmoittaudu mukaan alla olevalla ilmoittautumisnappulalla tai laittamalla viestiä [email protected].

 

Maksuna käyvät korttimaksu, tilisiirto sekä liikuntaedut, kuten Epassi, Smartum, Edenred ja Eazybreak.
 
 

Mikäli maksat kortilla, saat info-postin ja linkin tunnille automaattivastausviestissäheti maksun jälkeen.

Mikäli maksat liikuntaetuudella tai tilisiirtona (tilitiedot alla), laita kuvakaappaus maksusta sähköpostitse meille [email protected] ja saat paluuviestissä info-postin sekä linkin kurssille. Noin vuorokautta ennen kurssin alkua saat vielä muistutusviestin, jossa on linkki kurssille. 

 
MAKSUTIEDOT:
Saaja: Joogakoulu Sanmaya Oy
Tilinumero: FI52 4928 0010 1128 38
Viite: 9234

Summa: 55€ (Sis.alv 10%)

 

 

HUOM! Tämä kurssi ei ole sairauden hoitoa vaan terveyden tukemista. Se ei korvaa lääkärin sinulle suosittelemaa tai määräämää hoitoa. Mikäli sinulla on jokin sairaus tai muu hoitoa vaativa fyysinen/psyykkinen tila, konsultoi aina ensin lääkäriäsi ennen kuin osallistut kurssille. 
ILMOITTAUDU MUKAAN JA MAKSA KURSSI TÄSTÄ!

MIKÄ ON VAGUSHERMO?

Vagushermo eli kiertäjähermo on tärkein ja suurin aivohermomme. Se ulottuu aina aivorungosta lähtien kaikkiin tärkeisiin elimiin, kuten sydämeen, keuhkoihin ja suolistoon. Vagushermo ikäänkuin vaeltaa läpi kehon ja kannattelee terveyttämme monin tavoin.

 

Autonominen hermosto jaetaan sympaattiseen ja parasympaattiseen hermostoon. Sympaattinen hermosto on ikäänkuin ”kaasu”, se tyäökentelee aktiivisesti fyysisessä rasituksessa ja stressaavissa tilanteissa. Parasympaattista hermostoa voidaan pitää elimistön ”jarruna”, sen tehtävä on auttaa rentoutumaan ja lievittää stressiä. Vagushermo on osa parasympaattista hermostoa ja sen tehtävä on hidastaa tiettyjen elintoimintojen aktiviteettia ja välittää tietoa kehon tilasta aivoihin, jotka tuottavat hormoneja, kuten stressihormoneja kortisolia ja adrenaliinia sekä mielihyvähormoni oksitosiinia. 

 

Jos hermosto on ylivirittynyt, keho on koko ajan valppaana ja jatkuvassa valmiustilassa eikä palautumista pääse tapahtumaan. Tällöin kehossa on jatkuva strerssitila päällä ja sillä on tutkimusten mukaan monia negatiivisia vaikutuksia kehoon, kuten epämääräisiä kipuja, niskavaivoja, flunssakierteitä ja huimausta. Lisäksi vagushermon epätasapainotila voi aiheuttaa monenlaisia vatsaoireita. 

 

 

Kun hermosto on tasapainossa keho palautuu ja valpastuu vuorotellen eri vuorokaudenaikoina ja eri tilanteissa. Osalla meistä kuitenkin hermosto jää ylikierroksille, eikä keho enää pääsee rauhoittumaan. Tällöin alkaa syntymään kierre, jossa hermosto ei enää toimi joustavasti vaan vaikka stressin aiheuttaja poistuisi, oireet jäävät. 

 

Tasapainotilassa ihminen on niin sanotussa sosiaalisen liittymisen tilassa, jossa hän voi hyvin fyysisesti, psyykkisesti ja emotionaalisesti. Hänen kehonsa on tasapainossa ja rento. Ihminen kokee avoimuutta, luottamusta, positiivisuutta ja turvaa sekä kykenee intiimiyteen toisen kanssa.

 

Silloin kun vagushermo (ja muut aivohermot) ovat epätasapainossa, olemme vetäytyneitä, stressaantuneita, pelokkaita, masentuneita ja elämänilomme on kateissa. Aika usein keho on jännittynyt ja metabolinen systeemimme on alasajettuna. Elimistö on kuin pelosta lamaantumisen tilassa – pahimmillaan kroonisesti.  

 

Vagushermo & Jooga -peruskurssilla opit yksinkertaisia ja helppoja tekniikoita, joilla palautat vagushermon tasapainotilan sekä opit joogaliikkeitä, jotka tukevat hermoston tasapainoa ja palautumista. Hermoston tasapaino tuo kehoon ja mieleen joustavuutta ja moninaiset oireet/haasteet helpottuvat. 

Opettajana Mia Ulvila,

(KM, Kundaliinijoogaopettaja, SJL-jooganopettaja)
 
 

Olen Mia Ulvila, 40-vuotias kolmen lapsen äiti, innokas ihmisyyden harrastaja ja itseni tutkiskelija. 

Kun luin ensimmäistä kertaa Stanley Rosenbergin (Opas vagushermon parantavaan voimaan, 2022) kirjoittamaa listaa aivohermojen toimintahäiriöistä johtuvista ongelmista, mietin voiko ihmisellä ylipäänsä muita ongelmia olla. Lista tuntui niin laajalta ja kattavalta. Todella monet listan maininnoista tunnistin omassa kokemuksessani. On selvää, että terveys ei ole yksiselitteisesti listattava asia mutta vähintään yhtä selväksi tuli, että hermostolla joka tapauksessa on valtava vaikutus ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, johon kuuluu fyysisen terveyden lisäksi liuta emotionaalisia, psyykkisiä ja sosiaalisia puolia.
 
Itse kärsin kolmannen lapsen syntymän ja kuukautisten uudelleen alkamisen jälkeen yhä pahenevista migreeneistä. Kun aloin tehdä vagushermo-harjoitteita migreenipäivät vähenivät ja hampaiden narskuttelu väheni. Aiemmin kun migreeni saattoi olla kaksi kolme kertaa kuukaudessa kolme päivää kerrallaan, ensimmäisen kuukauden jälkeen migreeniä ei ollut tullut kertaakaan. Ja sitten kun se tuli, kohtaus oli hieman aiempia lievempi ja kesti vain kaksi päivää. Olin tehnyt harjoituksia noin kahdesti viikossa. Huomasin myös, että kuukauden jälkeen HRV-taso oli noussut noin 20%. Asiakaspalautteiden ja omien kokemusten myötä inspiroidun jatkamaan aiheen opiskelua!
 

Pohjakoulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri elinikäisen kasvun ja oppimisen koulutusohjelmasta sekä opettaja. Lisäksi olen kundaliini- ja SJL-joogaopettaja. Koulutusta on kertynyt monista ihmisen kasvua tukevista menetelmistä, joihin voit tutustua halutessasi tutustua lisää tästä.

Toimin yrittäjänä Hyvinvointikeskus Sanmayassa Seinäjoella ja joogan opettamisen lisäksi teen itsetuntemusohjausta. Työskentelen asiakkaideni kanssa henkilökohtaisesti ja pienryhmissä sekä järjestän hyvinvointiin ja itsensä tuntemiseen liittyviä kursseja ja retriittejä. Olen ohjannut satoja jooga-asiakkaita, kymmeniä retriittejä ympäri Suomen sekä ohjannut kymmeniä itsetuntemusasiakkaita löytämään elämäänsä selkeyttä ja rohkeutta olla oma itsensä. Lisäksi tarjoan täydennyskoulutusta sosiaali- ja kasvatusalan henkilöstölle.

Työni keskiössä on hermoston tasapainottaminen ja oman itsensä oivaltaminen mahdollisimman tehokkailla ja helpoilla menetelmillä. Joogatyötä olen tehnyt vuodesta 2009, hyvinpitkälti terapeuttisesti orientoituneesta näkökulmasta.

Koen, että tärkeä osa osaamiseni työssäni, koulutuksen lisäksi, on syntynyt oman intohimoisen itsetutkiskelun ja vuosia jatkuneen sitoutuneen ja säännöllisen joogaharjoituksen kautta. Eräs opettajani sanoi, että toisen ihmisen voi viedä vain sinne saakka, missä itse on ollut. Se onkin tärkeä ohjenuora työssäni.

Itseni tunteminen on ollut paradoksaalisesti yksi elämäni vaikeimmista asioista. Olen ollut olemassa toisia varten, muuttanut itseäni ympäristön odotusten mukaan ja pyrkinyt olemaan hyvä ihminen - enemmän kuin oma itseni. Olen pyrkinyt olemaan sopeutuva, joustava ja vaivaton ihminen. Tällä tavalla olen unohtanut ja kadottanut itseni. Hermostoni on ollut, ja on osittain edelleen, jatkuvassa hälytystilassa ja siksi olen lähtenyt etsimään keinoja, joilla ylläpitää hermoston tasapainoa. olen halunnut löytää niin helppoja keinoja, että olen voinut ottaa ne osaksi tavallista jokapäiväistä arkeani.

KURSSIN SISÄLTÖ

 

1. Alustus aiheeseen: Silmäharjoitukset ja niskaliikkeet

2. Aiheena hengitys: tehdään syviä pitkiä hengityksiä ja avataan palleaa hengityskapasiteetin parantamiseksi

3. Aiheena tärinä ja kasvojen hieronta: hermoston lamaantuminen, lempeitä harjoituksia, jotka herättävät ja aktivoivat hermostoa
  

Lähde mukaan suositulle Vagushermo ja Jooga -peruskurssille 7.-21.12.23. Jos et pääse osallistumaan livenä torstaina klo 17.30-19, saat kurssin tallenteet omaksesi ja pääset tekemään harjoituksia milloin vain ja niin usein kun haluat!

 

Kurssin sisältö on pääosin Vagushermo ja jooga -verkkokurssia vastaava mutta live-kurssin harjoitukset ovat pidempiä (90min) ja soveltuvat erityisesti hermoston ja elimistön rauhoittamiseen. Lisäksi jokaisen tunnin jälkeen on mahdollisuus kysymyksille.

VAGUSHERMO JA JOOGA -PERUSKURSSI 7.-21.12.23

55€

 ILMOITTAUTUMINEN

 
Ilmoittaudu mukaan alla olevalla ilmoittautumisnappulalla tai laittamalla viestiä [email protected].

 

Mikäli maksat kortilla, saat info-postin ja linkin tunnille automaattivastausviestissä. Mikäli maksat liikuntaetuudella tai tilisiirtona (tilitiedot alla), laita kuvakaappaus maksusta sähköpostitse meille [email protected] ja saat paluuviestissä info-postin sekä linkin kurssille. Noin vuorokautta ennen kurssin alkua saat vielä muistutusviestin, jossa on linkki kurssille. 

 
MAKSUTIEDOT:
Saaja: Joogakoulu Sanmaya Oy
Tilinumero: FI52 4928 0010 1128 38
Viite: 9234

Summa: 55€ (Sis.alv 10%)

 

HUOM! Tämä kurssi ei ole sairauden hoitoa vaan terveyden tukemista. Se ei korvaa lääkärin sinulle suosittelemaa tai määräämää hoitoa. Mikäli sinulla on jokin sairaus tai muu hoitoa vaativa fyysinen/psyykkinen tila, konsultoi aina ensin lääkäriäsi ennen kuin osallistut kurssille. 
ILMOITTAUDU MUKAAN JA MAKSA KURSSI TÄSTÄ!