VAGUSHERMO JA JOOGA -PERUSKURSSI

 

VIIDEN VIIKON VERKKOKURSSI VAGUSHERMON PARANTAVAAN VOIMAAN

 

hermoston tasapainottamisella kestävää tukea hyvinvointiin!

HERMOSTON VAIKUTUS HYVINVOINTIIN

 

Vagushermon epätasapainotila voi aiheuttaa hyvin monenlaisia psyykkisiä, fyysisiä, emotionaalisia ja sosiaalisia haasteita. Stanley Rosenberg (2022) nimeää ongelmat kirjassaan Opas vagushermon parantavaan voimaan Hydran päiksi. Ja siltä ne todella tuntuvat. Moninaisilta ja monikirjavilta ongelmilta, joiden vaimentamisen yritys johtaa usein vain uusien oireiden ilmentymiseen. 

 

Aivohermojen toimintahäiriöistä johtuvia yleisiä ongelmia:

(Rosenbergin mukaan)

 

1.   Krooniset fyysiset jännitystilat

-       kipeät/kovat lihakset

-       kipeät niska- ja hartialihakset

-       migreeni

-       selkäkipu

-       hampaiden pureskelu yhteen

-       kasvojen lihasten jännitteet

-       perusteeton hikoilu

-       kylmät jalat ja kädet

 

2.   Emotionaaliset ongelmat

-       ärtyneisyys

-       hermostuneisuus

-       energian puute

-       alakuloisuus ja masentuneisuus

-       levottomuus ja keskittymiskyvyn puute

-       unohtelu

-       univaikeudet

-       ahdistuneisuus

 

Lisäksi aivohermojen epätasapainotilaan liittyy useita erilaisia terveyden ja käyttäytymisen haasteita, kuten esimerkiksi hengitykseen liittyviä ongelmia, immuunijärjestelmän haasteita, ruuansulatuksen häiriöitä ja ylivilkkaus- sekä tarkkaavuuden haasteita.

 

APUA YKSINKERTAISISTA HARJOITUKSISTA

Vagushermoa ja muita aivohermoja voidaan tasapainottaa  yksinkertaisilla harjoityksilla, kuten syvän hengityksen oppiminen ja hengitykseen liittyvien lihasten avaaminen, helpot silmäharjoitukset, kasvojen akupisteiden hieronta sekä niskaliikkeet. Näitä kaikkia harjoituksia opit Vagushermo ja jooga -peruskurssilla. Kurssin harjoituksilla tasapainotat hermostat toimintaa ja saat harjoituksia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. 

 

Mihin vagushermon tasapaino vaikuttaa?

 

Polyvagaalisen teorian mukaan vagushermo jakaantuu kahteen haaraan – ventraaliseen ja dorsaaliseen vagushermon haaraan. Ventraalisen vagushermon  tehtävä on palautuminen kun taas dorsaalinen haarake liittyy puolustautumiseen. Näin karkeasti yksinkertaistettuna.

 

Voidaan ajatella, että tasapainottamisen tarkoitus on aktivoida ventraalista haaraa ja rauhoittaa dorsaalista haaraa. Tasapainotilassa ihminen on sosiaalisen liittymisen tilassa, jolloin hän voi hyvin fyysisesti, psyykkisesti ja emotionaalisesti. Hänen kehonsa on tasapainossa ja rento. Ihminen kokee avoimuutta, luottamusta, positiivisuutta ja turvaa sekä kykenee intiimiyteen toisen kanssa.

 

Silloin kun vagushermo (ja muut aivohermot) ovat epätasapainossa, olemme vetäytyneitä, stressaantuneita, pelokkaita, masentuneita ja elämänilomme on kateissa. Aika usein kroppa on jännittynyt ja metabolinen systeemimme on alasajettuna. Elimistö on kuin pelosta lamaantumisen tilassa – usein kroonisesti.  

 

Hermoston tasapaino ei todellakaan ole mikään stabiilitila, vaan se saattaa muuttua pelkistä ajatuksista. Sen vuoksi tarvitsemme keinoja, joilla helposti palauttaa tasapaino, ylläpitää tasapainoa ja tukea tasapainotilaa elämässämme. Epätasapainotila on myös huomattavasti helpompi ja nopeampi aikaansaada kuin tasapainon tila. Yksi ajatus, joka herättää tunnemuistin, joka aktivoi kehon puolustuksen jne. saa aikaan ketjun, jossa sekunneissa olemme kokonaisvaltaisessa stressitilassa ja dorsaalinen vagushermon haarake on aktivoitunut. Tämä tapahtuma sinällään on erittäin tarpeellinen mutta ongelma on se, jos tila jää päälle. Ja usein se jää. Tähän tarvitsemme säännöllistä tukea ja harjoitusta.

 
Vagushermo & Jooga -peruskurssilla opit muutaman erittäin yksinkertaisen ja helpon tekniikan, joilla palautat vagushermon tasapainotilan sekä opit joogaliikkeitä, jotka tukevat hermoston tasapainoa ja palautumista.

 

VAGUSHERMO JA JOOGA -PERUSKURSSI 90€

 

 • HARJOITUKSET OVAT LEMPEITÄ, YKSINKERTAISIA JA HELPPOJA

 

 • HARJOITUKSET SOPIVAT LÄHES KAIKILLE, VOIT TEHDÄ NE MYÖS TUOLILLA ISTUEN

 

 • KURSSI EI VAADI AIEMPAA OSAAMISTA EIKÄ MITÄÄN ERITYISIÄ VÄLINEITÄ

 

 • KURSSI SISÄLTÄÄ VIISI HERMOSTOA TASAPAINOTTAVAA 25-50 MINUUTIN HARJOITUSKOKONAISUUTTA JA KUUSI 3-10 MINUUTIN MINIHARJOITUSTA SEKÄ BONUSHARJOITUKSET

 

 • VIIKOITTAIN AVAUTUVAT HARJOITUKSET:

  1. PERUSHARJOITUS
  2. HENGITYS
  3. SILMÄT
  4. TÄRINÄ
  5. KASVOT
  6. BONUSHARJOITUKSET OVAT AUKI VIIKOLTA 1 LÄHTIEN

 

 • BONUSHARJOITUKSINA HENGITYSTÄ AVAAVA LYHYT JOOGA, VIRKISTÄVÄ AAMUJOOGA JA KAKSI HERMOSTOA RAUHOITTAVAA MEDITAATIOTA

 

 • KURSSI ON KÄYTÖSSÄSI KAKSI VUOTTA OSTOPÄIVÄSTÄ JA PÄÄSET ALOITTAMAAN HETI!

 

 • SAAT 14 VUOROKAUDEN TYYTYVÄISYYSTAKUUN - JOS ET OLE TYYTYVÄINEN, PALAUTAMME RAHASI 100% TAKAISIN! 

PÄÄSET MUKAAN KURSSILLE TÄSTÄ!

VAGUSHERMO JA POLYVAGAALINEN TEORIA

Kurssilla tutustutaan vagushermoon ja polyvagaaliseen teoriaan hermoston toiminnan ymmärtämiseksi. Kurssilla tehdään  Stanley Rosenbergin kehittämiä helppoja harjoituksia, jotka tasapainottavat hermostoa ja aktivoivat ventraalista vagushermoa sekä tasapainottavat dorsaalisen vagushermon kroonista aktiivisuutta. Rosenbergin harjoitusten lisäksi kurssilla tehdään yksinkertaisia ja helppoja joogaliikkeitä, jotka soveltuvat lähes kaikille asiasta kiinnostuneille. Jokainen tunti päättyy rentoutumishetkeen.

 

Hermoston toiminnan ymmärtämisellä ja hermoston kanssa työskentelyllä voidaan hyödyntää valtava kapasiteetti, joka ylläpitää kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä. Autonominen hermosto säätelee kehossa muun muassa verenkiertoa, hengitystä, ruuansulatusta ja lisääntymistä. Hermoston epätasapainon seurauksena voi olla monenlaisia ongelmia. Suurin ja ehkä tärkein aivohermoista on vagushermo, jonka aktivointiin ja tasapainotukseen voidaan vaikuttaa hyvin lempeillä ja yksinkertaisilla liikkeillä.

 

 

VIIDEN VIIKON KURSSI JA BONUSHARJOITUKSET!

Kurssilla tehdään helppoja ja lempeitä liikkeitä. Kaiken voit myös soveltaa itsellesi sopivaksi. Kurssilla on viisi osiota:
 
 
1. Alustus aiheeseen ja helppo silmäharjoitus (joka tehdään joka kerta)
2. Aiheena hengitys: tehdään syviä pitkiä hengityksiä, avataan palleaa sekä tehdään niskaliikkeitä
3. Aiheena silmäharjoitukset: tehdään silmä- ja niskaliikkeitä
4. Aiheena tärinä ja ravistelu: hermoston herättäminen lamaantumisesta
5. Aiheena kasvojen hieronta: akupisteiden hieronta ja kasvojen kohotus
 

 

 

Yleisimpiä aivohermojen toimintahäiriöistä johtuvia ongelmia kraniosakraaliterapeutti Stanley Rosenbergin mukaan ovat:

 
 • Erilaiset krooniset jännitystilat, kuten:
  • kireät lihakset
  • selkäkipu
  • migreeni
  • hampaiden yhteen pureminen
  • kylmät kädet ja jalat
  • hikoilu
  • palan tunne kurkussa
  • niveltulehdukset

 

 • Monet emotionaaliset haasteet kuten:
  • kiukku ja ärtyneisyys
  • toivottomuuden tunteet
  • itkuisuus
  • energian puute
  • ahdistuneisuus
  • levottomuus
  • painajaiset
  • keskittymisvaikeudet
  • turhautuneisuus
  • unohtelu
  • pelokkuus
  • univaikeudet
 
 • Lisäksi aivohermot vaikuttavat sydän- ja keuhko-ongelmiin, sisäelinten toimintahäiriöihin, immuunijärjestelmään, ihmissuhteisiin, käyttäytymiseen ja mielenterveyteen.
 
 
 
 

Haluaisitko sinä oppia helppoja liikkeitä, joilla vaikuttaa aivohermojen tasapainottamiseen ja saada tukea hyvinvointisi ylläpitämiseen? Hermoston tasapaino mahdollistaa niin sanotun sosiaalisen liittymisen tilan, jossa sinun on hyvä olla. Moninaiset oireet ja haasteet helpottuvat ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kokemus lisääntyy.

 

 
HUOM! Harjoitteet perustuvat lempeydelle ja tausta-ajatukselle, jonka mukaan eheytyminen tapahtuu hienovaraisesti ja ilman pakottamista tai rikkomista. Tämä kurssi ei ole sairauden hoitoa vaan terveyden tukemista. Harjoitusten tekeminen ei myöskään poista kaikkia kipujasi ja ongelmiasi vaan sen tarkoituksena on tasapainottaa hermostoa siten, että kokemus haasteista ja kivusta muuntuu. Kurssi ei korvaa lääkärin sinulle suosittelemaa tai määräämää hoitoa. Mikäli sinulla on jokin sairaus tai muu hoitoa vaativa fyysinen/psyykkinen tila, konsultoi aina ensin lääkäriäsi ennen kuin osallistut kurssille.
 
 
KYLLÄ! HALUAN MUKAAN KURSSILLE HINTAAN 90€

Kurssin ohjaajana Mia Ulvila

Olen Mia Ulvila, 39-vuotias kolmen lapsen äiti, innokas ihmisyyden harrastaja ja itseni tutkiskelija. 

Kun luin ensimmäistä kertaa Stanley Rosenbergin (Opas vagushermon parantavaan voimaan, 2022) kirjoittamaa listaa aivohermojen toimintahäiriöistä johtuvista ongelmista, mietin voiko ihmisellä ylipäänsä muita ongelmia olla. Lista tuntui niin laajalta ja kattavalta. Todella monet listan maininnoista tunnistin omassa kokemuksessani. On selvää, että terveys ei ole yksiselitteisesti listattava asia mutta vähintään yhtä selväksi tuli, että hermostolla joka tapauksessa on valtava vaikutus ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, johon kuuluu fyysisen terveyden lisäksi liuta emotionaalisia, psyykkisiä ja sosiaalisia puolia.
 
 
Itse kärsin kolmannen lapsen syntymän ja kuukautisten uudelleen alkamisen jälkeen yhä pahenevista migreeneistä. Kun aloin tehdä vagushermo-harjoitteita migreenipäivät vähenivät ja hampaiden narskuttelu väheni. Aiemmin kun migreeni saattoi olla kaksi kolme kertaa kuukaudessa kolme päivää kerrallaan, ensimmäisen kuukauden jälkeen migreeniä ei ollut tullut kertaakaan. Ja sitten kun se tuli, kohtaus oli hieman aiempia lievempi ja kesti vain kaksi päivää. Olin tehnyt harjoituksia noin kahdesti viikossa. Huomasin myös, että kuukauden jälkeen HRV-taso oli noussut noin 20%. Asiakaspalautteiden ja omien kokemusten myötä inspiroidun jatkamaan aiheen opiskelua ja kehitin suositusta live-kurssista tämän verkkoversion, jonka harjoitteisiin voit palata uudelleen ja uudelleen.
 
 

Pohjakoulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri elinikäisen kasvun ja oppimisen koulutusohjelmasta sekä opettaja. Lisäksi olen kundaliini- ja SJL-joogaopettaja. Koulutusta on kertynyt monista ihmisen kasvua tukevista menetelmistä, joihin voit tutustua halutessasi tutustua lisää tästä.

Toimin yrittäjänä Hyvinvointikeskus Sanmayassa Seinäjoella ja joogan opettamisen lisäksi teen itsetuntemusohjausta. Työskentelen asiakkaideni kanssa henkilökohtaisesti ja pienryhmissä sekä järjestän hyvinvointiin ja itsensä tuntemiseen liittyviä kursseja ja retriittejä. Olen ohjannut satoja jooga-asiakkaita, kymmeniä retriittejä ympäri Suomen sekä ohjannut kymmeniä itsetuntemusasiakkaita löytämään elämäänsä selkeyttä ja rohkeutta olla oma itsensä. Lisäksi tarjoan täydennyskoulutusta sosiaali- ja kasvatusalan henkilöstölle.

Työni keskiössä on hermoston tasapainottaminen ja oman itsensä oivaltaminen mahdollisimman tehokkailla ja helpoilla menetelmillä. Joogatyötä olen tehnyt vuodesta 2009, hyvinpitkälti terapeuttisesti orientoituneesta näkökulmasta.

Koen, että tärkeä osa osaamiseni työssäni, koulutuksen lisäksi, on syntynyt oman intohimoisen itsetutkiskelun ja vuosia jatkuneen sitoutuneen ja säännöllisen joogaharjoituksen kautta. Eräs opettajani sanoi, että toisen ihmisen voi viedä vain sinne saakka, missä itse on ollut. Se onkin tärkeä ohjenuora työssäni.

Itseni tunteminen on ollut paradoksaalisesti yksi elämäni vaikeimmista asioista. Olen ollut olemassa toisia varten, muuttanut itseäni ympäristön odotusten mukaan ja pyrkinyt olemaan hyvä ihminen - enemmän kuin oma itseni. Olen pyrkinyt olemaan sopeutuva, joustava ja vaivaton ihminen. Tällä tavalla olen unohtanut ja kadottanut itseni. Hermostoni on ollut, ja on osittain edelleen, jatkuvassa hälytystilassa ja siksi olen lähtenyt etsimään keinoja, joilla ylläpitää hermoston tasapainoa. olen halunnut löytää niin helppoja keinoja, että olen voinut ottaa ne osaksi tavallista jokapäiväistä arkeani.

Mitä jos hyvinvoinnin ylläpitämiseen arjessa voisi riittäisi kolme minuuttia?

 

Minun on ollut toisinaan haastavaa löytää hetkeä itselleni ja oman hyvinvoinnin tukemiselle arjessa, jossa pyörii kolme lasta, kumppani, lemmikit, työ, talo ja harrastukset. Vuorokauden tunnit eivät vaan tunnu riittävän, varsinkin kun riittävän pitkä uni on prioriteetti. Säännöllinen joogaharjoitus on ollut herkästi stressaantuvalle ja ahdistuvalle minulle suorastaan pelastus. Kuitenkin kerta toisensa jälkeen käy niin, että juuri silloin kun arki on kaikista haastavinta, juuri joogaharjoitus jää. ”Koska minulla ei ole aikaa ja voimavarjoa siihen.”

 

Mitäpä jo olisikin niin, että kolme minuuttia päivässä olisi riittävästi hyvinvoinnin tukemiseen? Pystyisinkö ottaa silloin siitä osan jokaista päivää – varsinkin niitä kaikista haastavimpia aikoja?

 

Joogaharjoitus toimii kehon kautta hermoston tasolla, ja siksi se vaikuttaa niin monipuolisesti. Vaikka mieli olisi jo miettimässä huomista, voi keho toimia vain tässä ja nyt. Hermosto rauhoittuu ja tasapainottuu. Joogan monipuolisuus on avain kohti parempaa oloa, sillä liikkeisiin yhdistetään hengitys, lihasten aktivoiminen ja liikeratojen avaaminen. Jooga auttaa löytämään polkuja pois omasta arjen stressiautomaatiosta, jolloin on helpompaa hahmottaa, mitkä asiat omassa elämässä aiheuttavat stressiä ja vievät liikaa voimia. Keho on viisas ja pyrkii korjaamaan itseään, jos sille antaa mahdollisuuden.

 

Vagushermo ja jooga -peruskurssilla opit harjoitteita, joilla voidaan vaikuttaa suoraan ja nopeasti hermoston toimintaan, erityisesti tasapainottamaan vagushermoa, joka on suurin aivohermomme. Kurssilla teemme yksinkertaisia silmäliikkeitä ja niskan liikkeitä, joilla vaikutamme hermoston tasapainottumiseen ja joiden vaikutus yltää niin kehoon kuin mieleen ja psyykeeseen. Vagushermoa tasapainottavan silmäharjoituksen teet noin kolmessa minuutissa. Katso harjoitus videolta ja kokeile!

 

Lisää vagushermoharjoituksia löydät Vagushermo ja jooga -peruskurssilta, johon pääset nyt mukaan hintaan 49€! Kurssin on käynyt jo yli sata tyytyväistä asiakasta!

 

Kokeile tätä vagushermoa tasapainottavaa silmäharjoitusta!

 

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSAMINEN

 

Vagushermo ja jooga -peruskurssi verkossa 90€

 

 1. Voit maksaa verkkokurssin luottokortilla, tilisiirtona tai liikuntaeduilla (Smartum, Epassi, Edenred, Eazybreak). Klikkaamalla alla olevasta napista, näet tarkemmat tiedot eri maksuvaihtoehdoista.
 2. Ostettuasi kurssin, saat sen käyttöösi kahdeksi vuodeksi ja voit aina uudelleen palata kurssin harjoituksiin. Harjoitukset ovat helppoja ja voit ottaa ne osaksi arkeasi ilman suurta ajallista panostusta.
   
 3. Pääset kurssille mukaan klikkaamalla alla olevaa linkkiä. Linkki vie sinut kassalle, jossa voit valita maksutapasi. 
   
 4. Luottokortilla maksaessasi, saat kurssin käyttöösi heti. Muissa maksuvaihtoehdoissa saat tunnukset kurssille 1-24h sisällä maksusuorituskuitin lähettämisestä meille. Jos sinulla on kysyttävää, laita viestiä osoitteeseen: [email protected] 
   
 5. Mikäli et saa tunnuksia korttimaksun jälkeen sähköpostiisi, tarkista ensin roskapostisi ja "Tarjoukset" -kansio, ja jos tunnuksia ei löydy, ota yhteyttä meihin niin laitamme uudet tunnukset. Jos sinulla on kysyttävää kurssista tai mitä tahansa ongelmia sisäänkirjautumisen kanssa, laitahan viestiä [email protected] 
 6. Jos et ole tyytyväinen kurssiin, sinulla on täysi "rahat takaisin" palautusoikeus 14 vuorokauden sisällä ostosta! Ole vain yhteydessä meihin  ja kerro, ettet ole tyytyväinen, niin palautamme rahasi 100% takaisin.
PÄÄSET MUKAAN KURSSILLE TÄSTÄ!