THE BLOG

3 syytä harjoittaa joogaa stressaantuneena

Oct 22, 2020

3 syytä miksi jooga on stressaantuneelle sopivin harrastus!

Stressaantuneena keho on ylivirittäytyneessä tilassa. Stressihormonipitoisuudet eli adrenaliini ja kortisolitasot ovat korkealla ja kehossa on jatkuva valmiustila. Mieli on kuormittunut ja ajatukset pyörivät kehää tai jumittavat jossain stressipiikin aktivoivassa asiassa. On vaikea pysähtyä, levätä ja rentoutua. Keho ei yksinkertaisesti osaa eikä mieli pysty löysäämään.

 

Miksi jooga soveltuu erityisen hyvin tälläisessä kohdassa elämää?

1. Joogassa tuetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia

Jooga on kokonaisvaltainen hyvinvointimenetelmä, jossa kehoa käytetään mielen rauhoittamiseen ja sisäisen tasapainon kehittymiseen. Joogassa viivytään tietyissä asennoissa ja annetaan kehon hellittää. Luodaan kehoon olosuhteet, jossa se asteittain helittää ja rentotutuu yhä syvemmin.

Aluksi on tavallista, että mieli harraa vastaan, se kulkee omia polkujaan työpaikan ja Prisman kassajonon välillä. Mieli ei halua löysätä, koska se haluaa pitää kiinni vanhasta. Kehon asettuessa tietosiesti lepoon, hengitys asettuu syvemmin kudoksiin ja hapetus elimistössä paranee. Mieli seuraa automaattisesti kehoa ja hengitystä. Sen vuoksi joogassa on mahdollista saavuttaa mielen hiljaisuutta, rauhoittumista ja tasapainoa.

2. Tutkimusten mukaan jooga vähentää stressihormonien määrää kehossa

Joogaharjoituksen on tutkitusti huomattu vähentävän stressihormonien määrää kehossa. Sen vuoksi jooga toimii pitkäntähtäimen stressin huoltajana, se vähentää stressiä jatrkuvasti kehosta ja säännöllisesti harjotiuettuna käytännössä estää epäterveellisen korkean stressitason ilmentymisen.

3. Joogan avulla opit rentoutumaan ja ennaltaehkäisemään epäterveellistä stressiä

Joogaharjoituksen avulla opit tietoista rentoutumista ja pysähtymistä. Se on taito, jonka kaikki voivat oppia, oli sitten luontaisetsi miten tulinen ja sähäkkä tahansa! Rentoutuminen on myös kehotettävissä oleva taito, jonka voit ottaa mukaasi ihan joka paikkaan!

Syvän hengityksen oppiminen joogan avulla tuo kudoksiin tilaa ja auttaa kehoa pysymään rennompana ja joustavampana kaikissa arkisissa tilanteissa. Joogan mukanaan tuoma mielen rauhoittuminen siirtyy vähitellen joogamatolta arkeen. Ensin pienen pieninä hetkinä ja sitten vähitellen osaksi tavallista elämääsi!


Kaikki Sanmayassa opettatavat joogatunnit sisältävät pitkän loppurentoutuksen ja hengityksen asteittaisen harjoittelemisen.

Erityisesti pysähtymiseen ja rentoututmiseen painottuvat tunnit ovat Zenhatha ja yinjooga-tunnit.

Kaikki tuntimme löytyvät täältä: https://www.sanmaya.fi/viikkotunnit2


Mukaan voit tulla milloin vain! Kaikki tuntimme nyt myös etänä Zoomin kautta!

Lue lisää nettisivuiltamme www.sanmaya.fi

 

SUBSCRIBE FOR WEEKLY LIFE LESSONS

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia odio sed.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.