MITÄ ON KYMMENEN KEHOA?

Uncategorized Jan 29, 2021

 

Kymmenen kehon systeemi osoittaa sinulle kriyat ja meditaatiot, joiden avulla voit tulla yhä tietoisemmaksi ja työskennellä yhdessä vahvuuksiesi ja haasteidesi kanssa, jotka tantrinen numerosarja on osoittanut syntymäaikasi perusteella. Tantrinen numerologia voidaan yhdistää kundaliijoogan kymmenen kehon systeemiin.  Tantrisesta numerologiasta voit lukea blogistamme täältä:

https://www.sanmaya.fi/blog/tantrinen-numerologia-ja-kundaliinijooga

 

Tänä keväänä ja kesän aikana käymme kundaliinijoogatunneilla läpi koko kymmenen kehon systeemin. Aloitamme sunnuntaina 31.1.21 ensimmäisestä kehosta, sielusta.

 

Kymmenen kehoa ovat:

  1. Sielu
  2. Negatiivinen mieli
  3. Positiivinen mieli
  4. Neutraali mieli
  5. Fyysinen keho
  6. Sädekehä
  7. Aura
  8. Praaninen keho
  9. Hienovarainen keho
  10. Säteilevä keho

 

Kymmenen kehon systeemi on chakrajärjestelmään verrattava...

Lue lisää...

Tantrinen numerologia ja kundaliinijooga

Uncategorized Jan 27, 2021

Tantrinen numerologia antaa syntymäpäiväsi perusteella sinulle viisi avainnumeroa, jotka kertovat syntymähetkelläsi määräytyvistä vahvuuksista ja haasteistasi tässä elämässä.

Ne ovat sinun elämänpuusi -juuret, lehdet, siemenet, kukat ja hedelmät. Toisin sanoen sielun, karman, lahjan, kohtalon ja henkilökohtaisen polkusi numerot.

SIELU -numero on ihmisyytesi ydin. Se osoittaa suhteesi omaan todelliseen itseesi – äärettömään ja rajattomaan osaan itseäsi. Se on avain luovuuden ja syvyyden hyödyntämiseen.

KARMA -numero, toiselta nimeltään mestarinumero, kuvaa suhdettasi toisiin ihmisiin. Se kuvaa asiaa, joka sinun täytyy voittaa löytääksesi menestystä ihmissuhteissa. Karmanumero on ”testi” tässä elämässä.

LAHJA -numero kuvaa Jumalalta saamaasi lahjaa. Se on jo...

Lue lisää...

Kuusi syytä harjoittaa joogaa

Uncategorized Dec 01, 2020
MIKSI JOOGA ON NIIN SUOSITTUA? Tässä kuusi syytä, joiden takia ihmiset joogaavat!
 
Elätkö kiireistä ja stressaavaa arkea? Kaipaatko rentoutta, pysähtymistä ja tilaa elämääsi? Haluatko oppia päästämään irti mielessä pyörivistä ajatuksista ja relaamaan edes hetkeksi? Kaipaako kehosi joustavuutta, vahvuutta ja rentoutta?
 
Jos vastasit KYLLÄ! -kokeile joogaa!!
 
Joogasta on tutkitusti monia hyötyjä! Joogaharjoitus tukee muun muassa seuraavia asioita:
 
1. Auttaa elämään läsnäolevasti arjessa.
 
Läsnä eläminen vähentää kiireen tuntua ja tekee arjesta helpompaa, tilavampaa ja rauhallisempaa.
 
 
2.Tekee kehostasi vahvan ja joustavan, selkäkivut helpottavat ja niska- ja hartiaseutu rentoutuvat.
 
 
3.Opit rentoutumaan tietoisesti ja...
Lue lisää...

Vieraskynä: Levottomalle edes hetken rauha - Eijan joogatarina

Uncategorized Nov 12, 2020

Joogakoulu Sanmaya oli ensimmäisiä paikkoja, joihin ihastuin Seinäjoelle muuttamisen jälkeen. Seinäjoki on monipuolinen joogakaupunki. Ensimmäinen kosketukseni joogaan yli 10 vuotta sitten ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, sillä jooga vei minut epämukavuusalueelle. Ajattelin pitkään, että jooga ja joogavenyttely eivät sovi minulle, koska niissä tapahtuu niin vähän ja loppurentoutuksessa vain halusin aina päästä tunnilta pois tekemään asioita ja lyhentämään suoritelistaani. Keskittyminen ja rentoutuminen oli vaikeaa ja ne onnistuivat minulta paremmin aktiivisen tekemisen kautta. 

 

 

Vuosiin en innostunut jatkamaan joogaa, vaan nautin nopeatempoisesta ryhmäliikunnasta, kehon ja mielen huoltoon riitti bodybalance. Kun kuntosalillani alkoi tutun ohjaajan joogakurssi, aloitin säännöllisen joogan enkä enää...

Lue lisää...

Vieraskynä: Yin-jooga itsetuntemuksen työkaluna

Uncategorized Nov 03, 2020

 

Olen tavoilleni uskollisena hieman viime tipassa paikalla Sanmayan tiloissa. Makea teen tuoksu toivottaa minut tervetulleeksi. Vaihdan hiljaisia tervehdyksiä muiden joogaajien kanssa. Levitän mattoni paikoilleen ja haen joogatiilet, bolsterin ja viltin. Vedän jalkaani vanhat villasukat, jotka rakas mummoni on tehnyt minulle kauan sitten. Istun alas ja huokaisen. On sunnuntai-ilta, oman yin-hetkeni aika.

 

"Kaikki käyvät omia taisteluitaan.

Mutta milloin tämä sota loppuu?

Milloin lakkaan ajattelemasta

että olen surkea ja huono

aina itselleni vääränlainen?"

 

Koen jokaisen joogatunnin alkaessa jonkinmoisen ajatusmyrskyn, jossa olen huolissani siitä, osaanko rentoutua ja hengittää oikein. Onneksi pian tunnin alettua ohjaaja lausuu taikasanat: "Yin ei ole suorittamista." Tunti keskittyy oman hengityksen tarkkailemiseen ja pysähtymiseen. Tukahduttava tunnollisuuteni alkaa pikku hiljaa...

Lue lisää...

Joogalajit: Yinjooga

Uncategorized Oct 22, 2020

ERILAISISTA JOOGALAJEISTA

Tarkastelussa Yinjooga

Monelle meistä tuttu oravanpyörä syntyy kun hektinen arki kiristää mieltä, jännittää kehoa ja lyhentää hengitystä. Jatkuessaan päivästä toiseen keho jännittyy lisää eikä hengitys enää rentouta kireitä lihaksia. Silloin mieli alkaa ahdistua ja hengitys muuttuu edelleen pinnallisemmaksi. Millä tämän kaikille tutun stressireaktion ja oravanpyörän saisi katkaistua ja tilanteen nollattua?

 

Keho, mieli ja hengitys muodostavat kolminaisuuden, jossa kaikki osat ovat yhteydessä toisiinsa.Kun yksi osa muuttuu, muut seuraavat perässä. Yinjoogassa vaikutetaan pitkien staattisten asentojen avulla ja kehon kautta mielen ja hengityksen rentoutumiseen.


Yinjooga on kehon ja mielen tietoinen lepohetki.

Yinjooga on ihana, kehoa ja mieltä hemmotteleva joogamuoto, joka yhdistää joogaa ja...

Lue lisää...

Joogalajit: Astanga

Uncategorized Oct 22, 2020

ERILAISISTA JOOGALAJEISTA
Tarkastelussa Astangajooga
Astangajooga on hyvin fyysinen ja vahva joogaharjoitus, joka vaatii harjoittajaltaan notkeutta, voimaa ja ketteryyttä.
Astanga -sana tarkoittaa kahdeksanosaista tietä. Asana on yksi näistä kahdeksasata osasta, jotka johtavat joogan päämäärään. Länsimaille on tyypillistä lähestyä joogaa nimenomaan asanahajotuksen kautta. Asana tarkoittaa joogan fyysistä, kehollista harjoitusta.

Astanga on dynaaminen ja fyysinen joogatyyli, jossa harjoitus toistuu samanlaisena joka kerta. Harjoitus seuraa ohjelmaa, joka koostuu aurinkotervehdyksistä, asanoista ja loppurentoutuksesta. Samaa asanaa ja asanasarjaa voidaan harjoitella vuosikausia, ennen kuin edetään seuraavaan asanaan ja -sarjaan.


Harjoituksen myötä lihaskunto, notkeus ja voima paranevat,

ja terveys ja elinvoima lisääntyvät.

Astanga vaikuttaa kehon lisäksi myös...

Lue lisää...

Joogalajit: Hathajooga

Uncategorized Oct 22, 2020

ERILAISISTA JOOGALAJEISTA
Tarkastelussa Hathajooga

Hathajooga on yleisnimitys niin sanotulle perinteiselle tai klassiselle kahdeksan osaiseen jooganfilosofiaan perustuvalle joogalle. Se on liikkeestä toiseen tietyssä järjestyksessä etenevä asanaharjoitus eli fyysisen kehon harjoitus. Useat eri joogasuuntaukset ja tulkinnat ovat tehneet erilaisia sovelluksia hathajoogasta.

Sanmayassa hathajoogapohjaisia tunteja ovat tiistain hathajooga, keskiviikkoaamun lempeä hatha ja keskiviikkoillan zenhatha sekä vaihtuvin viikoin torstai- ja lauantaiaamun tunnit.

Hathajooga perustuu kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen. Se on menetelmä, joka vaikuttaa kehoon ja mieleen. Tarkoitus on löytää hengityksen, mielen ja liikkeen synkronia, jonka seurauksena syntyy sisäinen ja ulkoinen tasapaino.

Vuorokauden aika ja opettaja vaikuttavat tunnin sisältöön ja rytmitykseen. Meidän hathajoogatunneilla jokaisella opettajalla on...

Lue lisää...

Kundaliinijoogan ja meditaation hyötyjä

Uncategorized Oct 22, 2020

KUNDALIINIJOOGAN JA MEDITAATION HYÖTYJÄ

Vuonna 2006 odottaessani ensimmäistä lastani, olin 22-vuotias ja sisältä ihan rikki. Olin ahdistunut, pihalla itseni kanssa, superkiireinen ja elämän hallinta hukassa. Käytin päihteitä ja kärsin syömisongelmista, mässäilin ja oksentelin. Raskauden myötä halusin alkaa voimaan paremmin. Päätin kokeilla joogaa, koska oletin sen olevan riittävän helppoa ja kevyttä liikuntaa. Ensimmäisestä tunnista lähtien joku sisällä kolahti.

Olen harjoittanut joogaa säännöllisesti vuodesta 2006 saakka. Ensimmäiset kahdeksan vuotta opiskelin budhahalaiseen perinteeseen pohjautuvaa hathajoogaa Jon Kabat-Zinnin metodeilla sekä Suomen joogaliiton opettamana. Opin paljon itsestäni ja mielen tasapainosta. Löysin yhteyden hengitykseeni ja opin päästämään irti mielessä...

Lue lisää...

Jooga ja ihmissuhteet: 3 hyvää syytä mennä joogamatolle

Uncategorized Oct 22, 2020

3 HYÖTYÄ HARRASTAA JOOGAA IHMISSUHTEIDEN NÄKÖKULMASTA:

Miten joogalla voi oppia dialogisuutta?

 

“We meditate so that our minds can be sharp and alert. We chant mantras so that our souls may be ignited like candles. We walk in the light of this beauty.”
~ Yogi Bhajan

 

Säännöllinen joogan harjoittaminen:
1. Parantaa vuorovaikutusta ja luo dialogisuutta
2. Syventää ihmissuhteita ja tasavertaisuutta
3. Lisää läsnäoloa ja myötätuntoa itseä sekä toisia kohtaan

 

Säännöllinen joogan harjoittaminen parantaa vuorovaikutusta ja syventää ihmissuhteita. Toisista ihmisistä tulee matkakumppaneita ja opettajia, joiden kanssa kilpailu ja vertailu tulevat tarpeettomiksi. Joogan kokemus luo mahdollisuuden aidon dialogisen suhteen syntymiselle. Se lisää läsnäoloa ja syventää itsetuntemusta, jota dialogisuus ihmissuhteessa...

Lue lisää...
1 2
Close

50% valmis

Haluatko ilmaisen kolmen liikkeen joogaoppaan?