Joogalajit: Yinjooga

Uncategorized Oct 22, 2020

ERILAISISTA JOOGALAJEISTA

Tarkastelussa Yinjooga

Monelle meistä tuttu oravanpyörä syntyy kun hektinen arki kiristää mieltä, jännittää kehoa ja lyhentää hengitystä. Jatkuessaan päivästä toiseen keho jännittyy lisää eikä hengitys enää rentouta kireitä lihaksia. Silloin mieli alkaa ahdistua ja hengitys muuttuu edelleen pinnallisemmaksi. Millä tämän kaikille tutun stressireaktion ja oravanpyörän saisi katkaistua ja tilanteen nollattua?

 

Keho, mieli ja hengitys muodostavat kolminaisuuden, jossa kaikki osat ovat yhteydessä toisiinsa.Kun yksi osa muuttuu, muut seuraavat perässä. Yinjoogassa vaikutetaan pitkien staattisten asentojen avulla ja kehon kautta mielen ja hengityksen rentoutumiseen.


Yinjooga on kehon ja mielen tietoinen lepohetki.

Yinjooga on ihana, kehoa ja mieltä hemmotteleva joogamuoto, joka yhdistää joogaa ja...

Lue lisää...

Joogalajit: Astanga

Uncategorized Oct 22, 2020

ERILAISISTA JOOGALAJEISTA
Tarkastelussa Astangajooga
Astangajooga on hyvin fyysinen ja vahva joogaharjoitus, joka vaatii harjoittajaltaan notkeutta, voimaa ja ketteryyttä.
Astanga -sana tarkoittaa kahdeksanosaista tietä. Asana on yksi näistä kahdeksasata osasta, jotka johtavat joogan päämäärään. Länsimaille on tyypillistä lähestyä joogaa nimenomaan asanahajotuksen kautta. Asana tarkoittaa joogan fyysistä, kehollista harjoitusta.

Astanga on dynaaminen ja fyysinen joogatyyli, jossa harjoitus toistuu samanlaisena joka kerta. Harjoitus seuraa ohjelmaa, joka koostuu aurinkotervehdyksistä, asanoista ja loppurentoutuksesta. Samaa asanaa ja asanasarjaa voidaan harjoitella vuosikausia, ennen kuin edetään seuraavaan asanaan ja -sarjaan.


Harjoituksen myötä lihaskunto, notkeus ja voima paranevat,

ja terveys ja elinvoima lisääntyvät.

Astanga vaikuttaa kehon lisäksi myös...

Lue lisää...

Joogalajit: Hathajooga

Uncategorized Oct 22, 2020

ERILAISISTA JOOGALAJEISTA
Tarkastelussa Hathajooga

Hathajooga on yleisnimitys niin sanotulle perinteiselle tai klassiselle kahdeksan osaiseen jooganfilosofiaan perustuvalle joogalle. Se on liikkeestä toiseen tietyssä järjestyksessä etenevä asanaharjoitus eli fyysisen kehon harjoitus. Useat eri joogasuuntaukset ja tulkinnat ovat tehneet erilaisia sovelluksia hathajoogasta.

Sanmayassa hathajoogapohjaisia tunteja ovat tiistain hathajooga, keskiviikkoaamun lempeä hatha ja keskiviikkoillan zenhatha sekä vaihtuvin viikoin torstai- ja lauantaiaamun tunnit.

Hathajooga perustuu kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen. Se on menetelmä, joka vaikuttaa kehoon ja mieleen. Tarkoitus on löytää hengityksen, mielen ja liikkeen synkronia, jonka seurauksena syntyy sisäinen ja ulkoinen tasapaino.

Vuorokauden aika ja opettaja vaikuttavat tunnin sisältöön ja rytmitykseen. Meidän hathajoogatunneilla jokaisella opettajalla on...

Lue lisää...

Kundaliinijoogan ja meditaation hyötyjä

Uncategorized Oct 22, 2020

KUNDALIINIJOOGAN JA MEDITAATION HYÖTYJÄ

Vuonna 2006 odottaessani ensimmäistä lastani, olin 22-vuotias ja sisältä ihan rikki. Olin ahdistunut, pihalla itseni kanssa, superkiireinen ja elämän hallinta hukassa. Käytin päihteitä ja kärsin syömisongelmista, mässäilin ja oksentelin. Raskauden myötä halusin alkaa voimaan paremmin. Päätin kokeilla joogaa, koska oletin sen olevan riittävän helppoa ja kevyttä liikuntaa. Ensimmäisestä tunnista lähtien joku sisällä kolahti.

Olen harjoittanut joogaa säännöllisesti vuodesta 2006 saakka. Ensimmäiset kahdeksan vuotta opiskelin budhahalaiseen perinteeseen pohjautuvaa hathajoogaa Jon Kabat-Zinnin metodeilla sekä Suomen joogaliiton opettamana. Opin paljon itsestäni ja mielen tasapainosta. Löysin yhteyden hengitykseeni ja opin päästämään irti mielessä...

Lue lisää...

Jooga ja ihmissuhteet: 3 hyvää syytä mennä joogamatolle

Uncategorized Oct 22, 2020

3 HYÖTYÄ HARRASTAA JOOGAA IHMISSUHTEIDEN NÄKÖKULMASTA:

Miten joogalla voi oppia dialogisuutta?

 

“We meditate so that our minds can be sharp and alert. We chant mantras so that our souls may be ignited like candles. We walk in the light of this beauty.”
~ Yogi Bhajan

 

Säännöllinen joogan harjoittaminen:
1. Parantaa vuorovaikutusta ja luo dialogisuutta
2. Syventää ihmissuhteita ja tasavertaisuutta
3. Lisää läsnäoloa ja myötätuntoa itseä sekä toisia kohtaan

 

Säännöllinen joogan harjoittaminen parantaa vuorovaikutusta ja syventää ihmissuhteita. Toisista ihmisistä tulee matkakumppaneita ja opettajia, joiden kanssa kilpailu ja vertailu tulevat tarpeettomiksi. Joogan kokemus luo mahdollisuuden aidon dialogisen suhteen syntymiselle. Se lisää läsnäoloa ja syventää itsetuntemusta, jota dialogisuus ihmissuhteessa...

Lue lisää...

kaksi erilaista joogatarinaa

Uncategorized Oct 22, 2020


Joogaa soveltuu erilaisille ihmisille

 

Jooga sopii moneen haasteeseen ja erilaisille ihmisille. Erilaiset joogasuuntaukset soveltuvat erilaisiin haasteisiin ja tarpeisiin erilaisille ihmisille. Ei ole olemassa yhtä ainoata oikeaa. Teitä on monia ja jokainen niistä vie perille. Perillä on se, mitä se juuri sinulle merkitsee. Jooga luo yhteyden syvempään osaan itseäsi. Se voimaannuttaa ja parantaa kehosi sekä mielesi välistä yhteyttä. Jooga on kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeva menetelmä, jossa käytetään useinmiten kehoa apuvälineenä.

Lue tästä kaksi erilaista joogatarinaa:

”Kärsin loputtomilta tuntuvista selkäkivuista ja halusin löytää niihin apua. Olin aina harrastanut liikuntaa ja pidin siitä, mutta en voinut hyvin. Lähdin joogasta etsimään apua selkäkipuihin. Kolmen viikon päivittäinen ohjattu...

Lue lisää...

kolme myyttiä joogasta

Uncategorized Oct 22, 2020

JOOGA ON KANKEILLE PINNALLISESTI HENGITTÄVILLE LEVOTTOMILLE MIELILLE

1. Jooga ei sovellu kankeille
Täysin väärin! Mitä kankeampi, sen parempi! Jooga avaa kehoa, lisää energian virtausta ja soveltuu sen vuoksi ERINOMAISESTI juuri kankeille! Erityisesti yin-jooga, joka avaa kehoa staattisissa asennoissa sekä perinteinen hathajooga, Sanmayan tiistain ja keskiviikon hathatunnit soveltuvat todella hyvin juuri kankeille!!
Itse asiassa on niin, että yliliikkuvuus on riski harjoituksessa, rajattomuus ei kaipaa lisää joustavuutta, vaan rajoja ja voimaa. Yliliikkuvuuden kanssa tulee herkemmin vahinkoa. Jos olet yliliikkuva, ole varovainen ja tee vähemmän kuin raajat joustaisivat!

2. En pysty joogata kun mieli on niin levoton
Kaikkien mieli on levoton! Mitä levottomampi mieli, mitä aktiivisempi keho, sen enemmän joogasta hyödyt! Haasta itseäsi pysähtymään tai aloita aktiivisista ja vahvoista...

Lue lisää...

3 syytä harjoittaa joogaa stressaantuneena

Uncategorized Oct 22, 2020

3 syytä miksi jooga on stressaantuneelle sopivin harrastus!

Stressaantuneena keho on ylivirittäytyneessä tilassa. Stressihormonipitoisuudet eli adrenaliini ja kortisolitasot ovat korkealla ja kehossa on jatkuva valmiustila. Mieli on kuormittunut ja ajatukset pyörivät kehää tai jumittavat jossain stressipiikin aktivoivassa asiassa. On vaikea pysähtyä, levätä ja rentoutua. Keho ei yksinkertaisesti osaa eikä mieli pysty löysäämään.

 

Miksi jooga soveltuu erityisen hyvin tälläisessä kohdassa elämää?

1. Joogassa tuetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia

Jooga on kokonaisvaltainen hyvinvointimenetelmä, jossa kehoa käytetään mielen rauhoittamiseen ja sisäisen tasapainon kehittymiseen. Joogassa viivytään tietyissä asennoissa ja annetaan kehon hellittää. Luodaan kehoon olosuhteet, jossa se asteittain helittää ja...

Lue lisää...

miksi jooga auttaa fyysiseen kipuun?

Uncategorized Oct 22, 2020

Kolme syytä miksi rentouttava jooga auttaa fyysisissä kivusissa?

 

Arkielämä haastaa kehoamme. Yksipuolinen liikunta, toistuvat liikeradat, virheasennot ja levon puute vaikuttavat fyysiseen kehoomme, jolloin keho jäykistyy ja saatamme kehittää erilaisia kiputiloja. Niska jumittaa, selkään sattuu, hengitys ei pääse kulkemaan vapaasti.

Kun keho alkaa kokea kipua, mielikin alkaa jäykistyä, ja on entistä hankalampi rentoutua. Välttelemme kivun kokemusta, ja keho jäykistyy lisää. Kehä on valmis, ja kipu lisääntyy, vaikka me vain haluaisimme parantua kivusta.

 

MITEN JOOGA VOI AUTTAA?

1. Jooga rentouttaa sekä kehoa että mieltä.

Me olemme kokonaisuus, kehomme ja mielemme yhdistyvät toisiinsa hengityksen avulla. Rentouttavassa joogassa pyritään rentouttamaan keho, mieli ja hengitys. Kun muutamme yhtä näistä kolmesta, kaksi muuta...

Lue lisää...

miksi vahvistava jooga tekee hyvää selälle, päälle ja jaloille?!

Uncategorized Oct 22, 2020

Vahvistava jooga apuna kehon fyysisiin haasteisiin

 

Päätä särkee? Hartiat ja selkä huutaa ja takareidet ovat tukossa?

On tyypillistä, että odotamme fyysisten oireiden ilmaantumista kehoon ennen kuin alamme hoitamaan sitä. Emme aina osaa pitää huolta kehostamme silloin kun kaikki tuntuu olevan hyvin. Fyysiset oireet kuten kehon jäykkyys, heikkous ja erilaiset kiputilat saavat jossain vaiheessa heräämään - voisiko tilanne olla toisin? Olisiko aika ottaa asia omiin käsiin?

Jooga kuulostaa jonkun korvaan liian mystiseltä ja toiselle liian tylsältä ja hitaalta. Kolmas ajattelee joogan olevan itsensä ulottumattomissa; ”joogaan voivat mennä vain laihat, notkeat ja lahjakkaat.” Onneksi jooga on trendin lailla noussut suuremman yleisön tietoisuuteen ja moni lähteekin kokeilemaan joogaa toiveissa saada kehon oireet hallintaan.

Kaikki jooga on hyvästä...

Lue lisää...
1 2
Close

50% valmis

Haluatko ilmaisen kolmen liikkeen joogaoppaan?