THE BLOG

kaksi erilaista joogatarinaa

Oct 22, 2020


Joogaa soveltuu erilaisille ihmisille

 

Jooga sopii moneen haasteeseen ja erilaisille ihmisille. Erilaiset joogasuuntaukset soveltuvat erilaisiin haasteisiin ja tarpeisiin erilaisille ihmisille. Ei ole olemassa yhtä ainoata oikeaa. Teitä on monia ja jokainen niistä vie perille. Perillä on se, mitä se juuri sinulle merkitsee. Jooga luo yhteyden syvempään osaan itseäsi. Se voimaannuttaa ja parantaa kehosi sekä mielesi välistä yhteyttä. Jooga on kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeva menetelmä, jossa käytetään useinmiten kehoa apuvälineenä.

Lue tästä kaksi erilaista joogatarinaa:

”Kärsin loputtomilta tuntuvista selkäkivuista ja halusin löytää niihin apua. Olin aina harrastanut liikuntaa ja pidin siitä, mutta en voinut hyvin. Lähdin joogasta etsimään apua selkäkipuihin. Kolmen viikon päivittäinen ohjattu alkeisastangajooga vei kivut pois. Kun kivut oli pois, tunsin kehoni sisälle syttyneen pienen pienen liekin.

 Tuota liekkiä ruokin joogalla edelleen. Mun elämä muuttui tuon liekin löydyttyä. Sitä ennen halusin liikunnanopettajaksi, koska pidin sitä arvostetuna ammattina. Liekki, jonka opin tuntemaan sisälläni, opetti mua tekemään ja viemään asioita todellisen suunnan mukaisesti. Sen suunnan mikä mun sisällä oli mulle totta. Se auttoi egon ja ulkopuolelta tulevien huutojen mykistämisessä.

Harjoitan joogaa säännöllisesti ja nyt olen siinä missä haluan todella olla. En siinä missä minun kuuluisi tai odottettaisiin olevan. Joogan avulla sain sisäisen valon, joka on tullut jäädäkseen. Se on yksinkertaisuudessaan sisältä kumpuavaa yltiökiitollisuutta ja sitä kautta haluan olla hyvä jokaiselle toiselle, jonka kohtaan. Pyyteetön hyvyys on se mitä tuo valo tai liekki saa aikaan. Kehossa on hyvin vapautunut olotila ja on helppo rakastaa. Nauru on herkässä nykyään, ja vaikeina aikoina usko selviämisestä on aina läsnä. Syyllistäminen on poissa. Kaikki on inhimillistä.”

 

 

”Olin aina vihannut kaikkea liikuntaa. Raskausaikana halusin alkaa voimaan paremmin, koska olin rapakunnossa, elänyt epäterveellisesti, juhlinut paljon ja syönyt huonosti. Voin henkisesti huonosti, vaadin itseltäni paljon ja olin usein ahdistunut ja kiireinen. Sisäinen elämäni oli sekaisin. Menin äititysjoogaan, koska ajattelin joogan olevan liikuntamuoto, jossa ei tarvitse niin paljon liikkua. Ensimmäisestä kerrasta kolahti. Jotain sisälläni syttyi, että jes, tässä tämä! Pää tuli hirveän kipeäksi aluksi ja niskat veti jumiin. Siitä huolimatta kävin säännöllisesti viikkotunneilla.

Aloin voimaan paremmin. Kävin viikoittain joogatunneilla ja vähitellen syntyi sisältä halu pitää kehosta ylipäänsä parempaa huolta, syödä laadukkaammin, liikkua enemmän, vaatia itseltä vähemmän, nauttia elämästä. Sisälle syntyi tilaa, kiire helpotti, pitkään jatkuneet uniongelmat väistyivät.

Yhtenä kertana joogaharjoituksen jälkeen jokin sisälläni liikahti ja kosketti niin, että koko elämäni muuttui, vanhaan ei enää ollut paluuta. Sisälle syntyi jokin kannattelu, luottamus tai sisäinen tuki, joka kaikkina hetkinä on läsnä ja tuo syvän luottamuksen elämään. Kaikella on tarkoituksensa. Kipu ja kärsimys opettivat myötätuntoa, rakkautta ja lempeyttä itseä kohtaan. Sitten se levisi myös ympärille.

Jooga on osa päivittäistä elämää. Tavallinen arki töiden ja lasten , harrastusten ja perheen kanssa ei ole ihan aina helppoa. Välillä on hirveä kiire ja höyry päällä mutta toisaalta siellä taustalla on luottamus, jonka jooga on saanut aikaan. Sisällä on niin vahva kannattelu että arjen haasteetkin sujuu. Ne ei enää kaada tai vie yöunia, ahdistus ei muserra eikä yhteys itseen katkea. Elämä on kevyttä, tervettä ja onnellista.”

 

Jooga on ikivanha teknologia, joka auttaa nykyihmistä tavallisessa arjessa!

Se tuo sisältä kumpuavaa tyytyväisyyttä ja onnellisuutta joka tukee ihmisen kokonaisvaltaista tasapainoa ja hyvinvointia.

Erilaiset joogatyylit soveltuvat erilaisille ihmisille erilaisiin tarpeisiin. Jossain vaiheessa elämää joku toinen tyyli puhuttelee enemmän kuin toinen. Ei ole parampaa tai huonompaa joogatyyliä.

Sinun oma kehosi tuntee tien. Voit luottaa kehoosi. Sinun tehtäväsi on ottaa askeleet ja antaa kehon kuljettaa sisäiseen hyvinvointiin. Terveys, onnellisuus ja eheys ovat jokaisen ihmisen oikeus!

 

Lue lisää viikkotunneistamme:

 

https://www.sanmaya.fi/viikkotunnit2

SUBSCRIBE FOR WEEKLY LIFE LESSONS

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia odio sed.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.