THE BLOG

kolme syytä harrastaa joogaa

Oct 21, 2020

JOOGASTA YHTEYTTÄ KEHOON, SYVEMPÄÄ HENGITYSTÄ JA MIELEN TYYNEYTTÄ

 

1. Kehotietoisuus paranee

Tiedät selkeämmin, mitä kulloinkin tarvitset ja mikä on sinulle hyväksi. Lepoa, liikettä, ravintoa, unta, voimaa, tekemistä, ei-tekimistä, lämpöä vai kylmää ja niin edelleen. Joogan harjoittaminen parantaa yhteyttä kehoon ja opit kuuntelmaan sen viestejä suoremmin.

2. Hengitys syvenee

Syvällä, niin sanotulla täydellisellä joogahengityksellä, on lukemattomia hyötyjä! Joogahengitys on kolmeosaista hengitystä, nin sanottua pallea hengitystä. Sisäänhengityksellä vatsa pullistuu, kyljet laajentuvat ja rintakehä kohoaa. Uloshengityksellä vastakkaiseen suuntaan tapahtuva supistuminen.

Joogahengityksen avulla kehon hapetus paranee, aivot ja kudokset saavat happea, kehoon syntyy tilaa, nestekierto aktivoituu ja keho puhdistuu. Mieli rauhoittuu ja läsnäolo lisääntyy.

3. Mieli tyyntyy

Mieli ei koskaan hiljene tai lopeta toimintaansa. Mielen tehtävä on tuottaa uusia ajatuksia ja tuo virta on jatkuva. Siihen et voi vaikuttaa, mutta joogan avulla voit oppia kääntämään huomion toisaalle ja siten luoda tilaa mieleesi. Lisäksi kun annat aikaa ja huomiota pään sisäiselle pöpötykselle, se vähitellen vähenee. Sitä on mielen tyyntyminen.

SUBSCRIBE FOR WEEKLY LIFE LESSONS

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia odio sed.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.