THE BLOG

Mihin joogaa tarvitaan nykyaikana?

Oct 21, 2020

JATKUVA KIIRE
Monen meidän haasteena on jatkuva kiireen tuntu elämässä. Tuntuu että aika ei riitä mihinkään ja koko ajan on oltava menossa. On työt, lasten harrastukset, omat harrastuksen ja lemmikkien harrastukset. On ulkopuolelta tulevat odotukset ja vaatimukset, jotka puristavat ja pakottavat pysymään liikkeessä. Täytyy olla deadlineissä, tavoitteissa ja uusimpien tuulien aallonharjalla. Täytyy näyttää hyvältä, kuulostaa fiksulta ja menestyä toiminnassa.

Jonnekin sinne välimaastoon tai kaikkien näiden taakse, jää pienen pieni ihminen, jolla on tarpeita ja ihan omanlainen suunnitelma elämän varalle. Mikä se on? Oletko huomannut? Oletko kysynyt? Oletko pysähtynyt kuuntelemaan?

PYSÄHTYMINEN LUVAN KANSSA
Ainakin itselleni se on kaiken menon ja meiningin keskellä mahdotonta! On kerta kaikkiaan kaiken muun lisäksi liikaa, että juostessani paikasta toiseen pysähtyisin samalla kuuntelemaan mitähän meikäläisen kropalle ja päälle mahtaa kuulua? Oonkohan nyt oikealla polulla vai täysin kateissa? Ei kuule, kuulu vastausta vaikka kysyisi!

Tarvitsen paikan ja tilan pysähtymiselle. Tarvitsen ohjausta siihen, että joku toinen auttaa minua rentoutumaan ja hellittämään. Tarvitsen ohjausta huomatakseni jotain muutakin kuin mielen jatkuvan pöpötyksen. Tarvitsen apua ajatusluuppien katkaisemiselle. Tarvitsen tilaa ja itseäni mutta en osaa olla itseni kanssa ellen ota siihen tarkoituksella aikaa. Niinpä käyn joogatunneilla. Niinpä teen harjoitusta kotona. Otan sille aikaa ja priorisoin sen kalenterista, koska muuten elämäni on kaaosta jossa on tukalaa olla!

TEHOKASTA PALAUTUMISTA
Kun elämänrytmi on nopea, tehokas ja tuottava, silloin tarvitsee vastapainoksi tehokasta palautumista. Palautumisesta tulee tehokasta kun joku toinen ottaa sen ohjat, sanoo milloin mitäkin tehdään. Siinä saa kokea antautumista, vihdoin saa luvan kanssa vain olla.

Ohjatut joogatunnit on rakennettu tietyllä tavalla, jossa tuhansien vuosien takaiset asennot toistuvat ja liikkuvat muodosta toiseen. Ohjattu joogaharjoitus ei koskaan ole mikään summan mutikassa luotu jumppa. Sen tarkoitus ja tavoite on kuljettaa hajaannuksen tilasta olemisen ja vastaanottamisen tilaan. Lähelle omaa keskusta. Sen tarkoitus on kokea itseään.

JOOGA SYNTYY ARJESSA
Sen vuoksi jooga on niin tehokas tuki palautumiselle ja jaksamiselle. Säännöllinen pysähtyminen ja kehon kuunteleminen siirtyvät vähitellen osaksi arkea. Jonain päivänä juostessani kellon perässä saatan kesken kaiken muistaa hengittää. Sitä on jooga arjessa. Pieniä hetkiä itsesi kanssa. Ne rakentavat kestävää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Sitä moderni-ihminen tässä ajassa tarvitsee.

SUBSCRIBE FOR WEEKLY LIFE LESSONS

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia odio sed.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.