THE BLOG

miksi jooga auttaa fyysiseen kipuun?

Oct 22, 2020

Kolme syytä miksi rentouttava jooga auttaa fyysisissä kivusissa?

 

Arkielämä haastaa kehoamme. Yksipuolinen liikunta, toistuvat liikeradat, virheasennot ja levon puute vaikuttavat fyysiseen kehoomme, jolloin keho jäykistyy ja saatamme kehittää erilaisia kiputiloja. Niska jumittaa, selkään sattuu, hengitys ei pääse kulkemaan vapaasti.

Kun keho alkaa kokea kipua, mielikin alkaa jäykistyä, ja on entistä hankalampi rentoutua. Välttelemme kivun kokemusta, ja keho jäykistyy lisää. Kehä on valmis, ja kipu lisääntyy, vaikka me vain haluaisimme parantua kivusta.

 

MITEN JOOGA VOI AUTTAA?

1. Jooga rentouttaa sekä kehoa että mieltä.

Me olemme kokonaisuus, kehomme ja mielemme yhdistyvät toisiinsa hengityksen avulla. Rentouttavassa joogassa pyritään rentouttamaan keho, mieli ja hengitys. Kun muutamme yhtä näistä kolmesta, kaksi muuta muuttuu myös. Kehä on valmis, rentous lisääntyy kokonaisvaltaisesti.

Kun hengitys pitenee, hermosto rauhoittuu. Keho rentoutuu ja mieli tyyntyy. Kun keho rentoutuu, hengitys pitenee kuin itsestään, ja laukkaava mieli hidastuu. Kun mieli on rento, hengitys muuttuu rauhallisemmaksi, ja keho uskaltaa päästää irti kiristyksistä ja jäykkyyksistä. Kivun tunne vähenee.

2. Jooga tuo tilaa kehoon, jolloin kiristykset ja jäykkyydet sulavat pois.

Keho avautuu, kipua tuovat virheasennot alkavat korjaantua. Kun kehosta tulee joustavampi, kipu alkaa sulaa kiristysten mukana pois. Fyysinen hyvinvointi paranee, ja ilo astuu kivun tilalle!

3. Jooga opettaa hyväksyntää ja tietoista läsnäoloa

Mikään ei ole pysyvää, vaan elämme jatkuvassa muutostilassa ja voimme koko ajan oppia uutta. Voimme korjata epätasapainotiloja kehossamme ja mielessämme. Kipu ei ole pysyvä olotila, vaan voimme päästää siitä irti, joskus vaikka vain yhden joogaharjoituksen ajaksi.

Kun rentoudumme itsemme äärelle, voimme pysähtyä ja nauttia olostamme, juuri tässä hetkessä, juuri nyt.

 

Sanmayassa opettavista joogista erityisesti rentoutumiseen ja hellittämiseen painottuvat joogat ovat keskiviikon Zenhatha sekä perjantaisin ja sunnuntaisin opetettavat Yinjooga-tunnit.

Ilmoittaudu tunneille: https://www.varaaheti.fi/joogakoulusanmaya/fi

tai laittamalla spostia [email protected], voit varata paikan etätunnille Zoomin kautta (hinta 10€).

TERVETULOA! 💝

SUBSCRIBE FOR WEEKLY LIFE LESSONS

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia odio sed.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.