THE BLOG

miksi vahvistava jooga tekee hyvää selälle, päälle ja jaloille?!

Oct 22, 2020

Vahvistava jooga apuna kehon fyysisiin haasteisiin

 

Päätä särkee? Hartiat ja selkä huutaa ja takareidet ovat tukossa?

On tyypillistä, että odotamme fyysisten oireiden ilmaantumista kehoon ennen kuin alamme hoitamaan sitä. Emme aina osaa pitää huolta kehostamme silloin kun kaikki tuntuu olevan hyvin. Fyysiset oireet kuten kehon jäykkyys, heikkous ja erilaiset kiputilat saavat jossain vaiheessa heräämään - voisiko tilanne olla toisin? Olisiko aika ottaa asia omiin käsiin?

Jooga kuulostaa jonkun korvaan liian mystiseltä ja toiselle liian tylsältä ja hitaalta. Kolmas ajattelee joogan olevan itsensä ulottumattomissa; ”joogaan voivat mennä vain laihat, notkeat ja lahjakkaat.” Onneksi jooga on trendin lailla noussut suuremman yleisön tietoisuuteen ja moni lähteekin kokeilemaan joogaa toiveissa saada kehon oireet hallintaan.

Kaikki jooga on hyvästä ja jokaiselle löytyy se oma tyyli. Eri tyylien kokeilu ja sekoitus voi tuoda paljon hyvää, kun oppii sekä rentoutumaan että haastamaan kehoaan. Fyysisestä, kehoa vahvistavasta joogasta voi olla suuri apu esimerkiksi siihen, jos keho tuntuu heikolta. Keho tarvitsee vahvoja lihaksia kannattelemaan itseään ja lihasten vahvistaminen voi vähentää huomattavasti erilaisia kiputiloja. Syvät vatsalihakset, jotka aktivoituvat lukuisissa seisoma- ja tasapainoasennoissa saavat kehon keskustan hallintaan. Tällä on merkittävä vaikutus esimerkiksi selkäkipuihin.

Vahva keho - vahva mieli?

Joogaharjoitus matolla alkaa pikku hiljaa heijastumaan mattoa ympäröivään elämään. Klisee tai ei, jooga muuttaa ihmisten elämää. Haastava, kehoa vahvistava harjoitus heijastuu mieleen esimerkiksi itsevarmuutena. Kun tasapainoilemme haastavassa asennossa tai hengitämme voimakkaasti lankussa alamme pohtimaan rajojamme, joita olemme itsellemme asettaneet. Paitsi että keho on vahvistunut ja kannattelemme itseämme aivan eri tavalla, ryhdikkäästi ja arvokkaasti, sama itsevarmuus alkaa heijastumaan elämän eri osiin. Kehoa vahvistava jooga kaivaa meistä sen valtavan potentiaalin esiin, mikä meissä jo on - eikä kivuton, jäntevä vartalokaan ole pahitteeksi!

Sanmayassa erityisesti kehon hallintaan ja vahvuuteen painottavia tunteja ovat kesälukkarissa Wilman hathatunnit tiistaisin, Anne-Marin tunnit torstaisin ja Johannan astangatunnit. Näistä tunneista saat potkua!

 

Kurkkaa kuvaukset ja aikatulut tarkemmin nettisivuiltamme: https://www.sanmaya.fi/viikkotunnit2

SUBSCRIBE FOR WEEKLY LIFE LESSONS

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia odio sed.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.