THE BLOG

Joogalajit: Yinjooga

Oct 22, 2020

ERILAISISTA JOOGALAJEISTA

Tarkastelussa Yinjooga

Monelle meistä tuttu oravanpyörä syntyy kun hektinen arki kiristää mieltä, jännittää kehoa ja lyhentää hengitystä. Jatkuessaan päivästä toiseen keho jännittyy lisää eikä hengitys enää rentouta kireitä lihaksia. Silloin mieli alkaa ahdistua ja hengitys muuttuu edelleen pinnallisemmaksi. Millä tämän kaikille tutun stressireaktion ja oravanpyörän saisi katkaistua ja tilanteen nollattua?

 

Keho, mieli ja hengitys muodostavat kolminaisuuden, jossa kaikki osat ovat yhteydessä toisiinsa.Kun yksi osa muuttuu, muut seuraavat perässä. Yinjoogassa vaikutetaan pitkien staattisten asentojen avulla ja kehon kautta mielen ja hengityksen rentoutumiseen.


Yinjooga on kehon ja mielen tietoinen lepohetki.

Yinjooga on ihana, kehoa ja mieltä hemmotteleva joogamuoto, joka yhdistää joogaa ja kiinalaista lääketiedettä. Yinjoogan pitkäkestoiset asanat tapahtuvat joko istuen tai makuulla, ja hengitys sulattaa pois jumeja, tukoksia ja lukkoja. Kun rento lihas laajenee hengityksen avulla, seurauksena on paljon tilavampi ja joustavampi keho sekä rauhallinen ja stressiä paremmin sietävä mieli. Harjoitus ei ole fyysisesti monimutkainen, joten aiempaa kokemusta joogasta ei tarvita.
Yinjoogassa rauhoitutaan kehoa avaaviin asanoihin useiden minuuttien ajaksi. Kun keho rentoutuu, mieli tyyntyy, hengitys syvenee ja hermosto rauhoittuu. Keho ja mieli saavat lepohetken hektisestä arjesta ja stressitaso laskee. Keho muuttuu vetreämmäksi, ja energia pääsee virtaamaan paremmin.


” Jooga tuo mielenrauhaa, seesteisyyttä ja kykyä hyväksyä asiat sellaisina kuin ne ovat. Käytin vuosikausia valittamiseen, asioiden muuttamisen yrittämiseen ja suoranaiseen kiukutteluun. Vasta jooga, ja varsinkin yin jooga, toi ratkaisun ja onnellisuuden. Jooga tuo armeliaisuutta ja armollisuutta itseä kohtaan, se auttaa hyväksymään kehon ja mielen sellaisena kuin ne ovat. Ja se tuo tyyneyden, mielenrauhan ja onnellisuuden. Mikään ei ole pysyvää. Joogassa epämukavuus helpottaa hankalassa asanassa ennen pitkää, sinä voit helpottaa oloasi hengityksellä. Sama on elämässä, mikään ei ole pysyvää, vaan kaikki on muutoksessa koko ajan, ja sinä voit vain hengittää ja hyväksyä elämän jatkuvan virran <3
Kun oivalsin tämän, elämä muuttui paljon helpommaksi. ”

 

Saamme paljon kyselyjä siitä, millainen joogalaji olisi itselle paras. Usein vastaamme, että kokeilemalla löytyy parhaiten itselle sopiva joogatyyli mutta vastaus voisi olla myös enemmän. Tässä kirjoitussarjassa esitellään Sanmayassa opetettavat joogatyylit niin, että erilaiset suuntaukset avautuvat paremmin myös sinulle ja voit löytää laajasta tarjonnastamme itseäsi eniten puhuttelevat lähestymistavat.

Sanmayassa opetetaan astangaa, hathajoogaa, kundaliinijoogaa, yinjoogaa, vinyasa flow-tunteja ja pilatesjoogaa.

Kaikilla näillä joogasuuntauksilla on omat ominaispiirteensä ja lisäksi ohjaaja välittää ohjauksessaan aina omaa kokemustaan ja tulkintaansa opettamastaan suuntauksesta. Sanmayan opettajilla on myös laajasti eri koulutuksia hyvin laajasta joogakoulutusten kentästä.

Aikataulut ja hinnat löydät osoitteesta: www.sanmaya.fi

SUBSCRIBE FOR WEEKLY LIFE LESSONS

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia odio sed.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.