THE BLOG

kolme myyttiä joogasta

Oct 22, 2020

🧡 JOOGA ON KANKEILLE PINNALLISESTI HENGITTÄVILLE LEVOTTOMILLE MIELILLE🧡

1. Jooga ei sovellu kankeille
Täysin väärin! Mitä kankeampi, sen parempi! Jooga avaa kehoa, lisää energian virtausta ja soveltuu sen vuoksi ERINOMAISESTI juuri kankeille! Erityisesti yin-jooga, joka avaa kehoa staattisissa asennoissa sekä perinteinen hathajooga, Sanmayan tiistain ja keskiviikon hathatunnit soveltuvat todella hyvin juuri kankeille!!
Itse asiassa on niin, että yliliikkuvuus on riski harjoituksessa, rajattomuus ei kaipaa lisää joustavuutta, vaan rajoja ja voimaa. Yliliikkuvuuden kanssa tulee herkemmin vahinkoa. Jos olet yliliikkuva, ole varovainen ja tee vähemmän kuin raajat joustaisivat!

2. En pysty joogata kun mieli on niin levoton
Kaikkien mieli on levoton! Mitä levottomampi mieli, mitä aktiivisempi keho, sen enemmän joogasta hyödyt! Haasta itseäsi pysähtymään tai aloita aktiivisista ja vahvoista joogamuodoista, joissa "ei vain makoilla" vaan joissa käytetään joogan teknologiaa mielen suuntaamiseksi, esim. voimakkaista hengitystekniikoita, mantroja tai vahvoja liikkeitä. Esimerkiksi maanantain Vinyasa Flow, astanga ja kundaliinijooga soveltuvat tähän. Kokeile!

3. Jooga ei onnistu kun en osaa hengitystä
Hengitys tulee useimmissa joogasuuntauksissa asteittain mukaan. Ensin luodaan yhteys luonnolliseen hengitykseen, siihen perustuu kaikki muu. Ei ole mitään hyötyä yrittää ottaa hengitystä harjoitukseen mukaan ellei ensin ole kokemusta siitä että ylipäänsä hengittää. Aluksi opitaan harjoituksen muoto, vasta sitten otetaan mukaan muuta. Hengityksen harjoittelemisen näkökulmasta aloita yinistä, hathajoogista tai alkeis astangasta.

Tervetuloa kokeilemaan!

Lue lisää ja varaa tuntisi:
https://www.sanmaya.fi/miksi-joogaa

SUBSCRIBE FOR WEEKLY LIFE LESSONS

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia odio sed.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.