THE BLOG

Kundaliinijoogan ja meditaation hyötyjä

Oct 22, 2020

KUNDALIINIJOOGAN JA MEDITAATION HYÖTYJÄ

Vuonna 2006 odottaessani ensimmäistä lastani, olin 22-vuotias ja sisältä ihan rikki. Olin ahdistunut, pihalla itseni kanssa, superkiireinen ja elämän hallinta hukassa. Käytin päihteitä ja kärsin syömisongelmista, mässäilin ja oksentelin. Raskauden myötä halusin alkaa voimaan paremmin. Päätin kokeilla joogaa, koska oletin sen olevan riittävän helppoa ja kevyttä liikuntaa. Ensimmäisestä tunnista lähtien joku sisällä kolahti.

Olen harjoittanut joogaa säännöllisesti vuodesta 2006 saakka. Ensimmäiset kahdeksan vuotta opiskelin budhahalaiseen perinteeseen pohjautuvaa hathajoogaa Jon Kabat-Zinnin metodeilla sekä Suomen joogaliiton opettamana. Opin paljon itsestäni ja mielen tasapainosta. Löysin yhteyden hengitykseeni ja opin päästämään irti mielessä pyörivistä ajatuksista. Opin ottamaan rennommin ja arvostamaan fyysistä kehoani. Opin ehkä hitusen itsekin arvostamista ja myötätuntoa itseäni kohtaan.

Edelliset kuusi vuotta olen aktiivisesti harjoittanut kundaliinijoogaa. Kundaliinijooga on antanut minulle avaimet sukeltaa entistä syvemmälle itseeni. Se on vahvistanut hermostoani ja psyykettäni niin että sisälleni on syntynyt vahva luottamus elämän jatkuvasta kannattelusta. Se on kuljettanut minut läpi psyykkisten, energeettisten ja emotionaalisten rakenteiden, jotka ovat syntyneet minussa elämäni aikana ja joiden kautta olen vuorovaikutuksessa toisiin ja maailmaan. En edes tiennyt, että minussa on sellaisia tasoja.

Säännöllinen joogaharjoitus muutti elämäni. Löysin sisältäni rakkauden itseäni kohtaan. Se toi myötätunnon ja hyväksynnän myös toisia kohtaan. Joogaharjoitus toi minut lähelle itseäni, minussa elävää jumaluutta, pyhyyttä ja kauneutta. Sitä yhteistä henkeä, josta kaikki vanhat pyhät tekstit puhuvat, sitä yhteistä, jota jokainen meistä jakaa.

Tässä kirjoituksessa kerron Guru Rattanan teksteihin pohjautuen kundaliinijoogan ja meditaation keskeisistä hyödyistä. Mielestäni Guru Rattanan ajatukset soveltuvat myös hathajoogaan vaikka oma kokemukseni on, että kundaliinijooga on ehdottomasti lyhin tie itsesi luokse.

Kundaliinijooga on voimakas, tieteellisesti testattuun teknologiaan perustuva, tuhansia vuosia käytössä ollut menetelmä, joka lisää elämän energian virtausta, lisää tietoisuutta sekä parantaa luovuuttamme ja tuotteliaisuuttamme!

Säännöllisen (kundaliini)joogan harjoittamisen hyötyjä ovat:

Ongelman ratkaisukyky: Selviämme aiempaa helpommin ja tehokkaammin elämän tuomista haasteista. Opimme muuttamaan tarkastelukulmaamme laajemmaksi ja voimauttaa itseämme siirtymällä uhriudesta aktiivisiksi oman elämämme ja todellisuutemme luojiksi.

Puhdistuminen: Jooga ja meditaatio puhdistavat voimakkaasti fyysistä ja energeettistä kehoamme. Negatiiviset mallit, uskomukset ja emotionaalinen kuorma puhdistuvat ja tulemme kyvykkäiksi hankkimaan hyödyllisiä tapoja ja vahvistamaan omaa tahtoamme.

Mahdollisuudet ja arvojen mukainen elämä: Kyky luoda todellisuuteen sielumme perimmäinen tarkoitus tässä elämässä alkaa tapahtua itsellään. Siirrymme ottamisesta vastaanottamiseen. Meidän ei enää tarvitse manipuloida tai taistella sen eteen mitä haluamme. Mahdollisuudet tulevat vastaamme.

Kontrolli vs. Luottamus: Oman elämämme hallinta paranee, jolloin meidän ei enää tarvitse kontrolloida ympäristöämme. Luottamus elämään ja sen virtaan lisääntyy. Voimme päästä irti ja opetella antamaan olla.

Jumalallinen asenne: Mielen erillisyyden ja kaksijakoisuuden ylittäminen luo uudenlaisen asenteen elämäämme suhteessa itseemme ja toisiin. Olemme hyväksyvämpiä, kiitollisempia, luottavaisempia, takertumattomampia ja anteeksiantavampia. Odotukset ja tuominta toisia kohtaan vähenee. Voimme rentoutua ja nauttia elämästä.

Ominaisuudet: Mielen selkeys lisääntyy ja kirkastuu. On helpompaa toimia tietoisesti, suorittaa tehtävät loppuun, olla reilu ja totuudenmukainen sekä ystävällinen ja rehellinen.

Parantaminen: Jokaisessa meissä oleva parantava voima lisääntyy. Läsnäolomme, kosketuksemme, sanamme ja hymymme tulevat parantaviksi.

Terveys: Keho vahvistuu ja joustavuus lisääntyy. Hermosto vahvistuu. Vastustuskykymme paranee ja voimme nauttia terveydestä ja energisyydestä.

Läsnäolo: Elektromagneettinen kenttämme (aura) vahvistuu ja tulemme vahvemmiksi, terveemmiksi, kirkkaammiksi ja loistavimmiksi ihmisolennoiksi.

Selkeys: Meditaatio tuo selkeyden ja intuition. Tiedämme mikä on oikein, eikä plussien ja miinusten laskelmointi tilanteissa enää ole tarpeen.

Suojaus: Intuitio suojaa meitä vaaroilta emmekä vedä enää puoleemme negatiivisia voimia. Joskus Universumi muuttaa äkisti suunnitelmamme vain suojataksemme meitä vaaralta!

Rukouksen voima: Neutraalius, nöyryys ja hartaus puhdistavat kanaviamme, jotta rukouksemme tulevat kuulluiksi ja vastatuiksi.

Ilo: Elämä tulee rennoksi ja hauskaksi. Meistä tulee iloisia ja tyytyväisiä ilman ulkoista syytä.

Tietoisuus: Meditaation avulla yhteytemme itseemme ja jumalallisuuteen syvenee. Se heijastuu myös suhteeseemme toisten ihmisten kanssa.

Yhteys Universumiin: Kehon, mielen, tunteiden ja hengen yhteys avaa yhteytemme Universumiin. Universaali tietoisuus tavoittaa mielemme.

Hyvyys ja rauha: Mitä enemmän kohotamme tietoisuuttamme ja oman sisimpämme laatua, sitä positiivisemmin vaikutamme ympäristöömme ja maailman ympärillämme. Sisäinen rauha auttaa luomaan ulkoista rauhaa.

Vuodet, jotka olen kulkenut sekä hathajoogan että kundaliinijoogan tietä ovat olleet erityisen antoisia. Kundaliinijoogassa otetaan käyttöön koko joogatieteen kapasiteetti kerralla. Se tekee siitä erityisen transformatiivista. Suosittelen sitä lämmöllä kaikille, jotka etsivät elämäänsä todellista rauhaa, tasapainoa ja onnea.

💗 Mia

Jos kiinnostut kundaliinijoogasta, olet lämmöllä tervetullut tunneille milloin vain! Keskiviikkoisin klo 17-18.30 tai torstaisin 18.45-20. Sopii aloittelijoille. Raskauden puolivälin jälkeen suosittelen mielummin hathajoogaa, jos et ole joogannut aiemmin.

Lähde: Guru Rattana, Ph.D. (Anne Marie Maxwell). 1988. Relax and Renew with Kundalini Yoga and Meditations of Yogi Bhajan.Sunbury: Yoga Technology LLC.

 

SUBSCRIBE FOR WEEKLY LIFE LESSONS

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia odio sed.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.